dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "salvator"

50 de pompieri români și bulgari au fost instruiți în tactica de stingere a incendiilor și salvare din medii ostile a vieții. De asemenea, salvatorii au participat și la un exercițiu care s-a desfășurat în Balcic. Acesta a avut drept scop îmbunătățirea intervenției comune în zona transfrontalieră, precum și actualizarea planurilor comune de intervenție la diferiți operatori economici principali. Proiectul „Facilitarea acțiunilor comune de răspuns la Situații de Urgență” a ajuns la final.

Meseria de salvator, fie el pompier care intră prin foc, ori medic SMURD, atrage și mulți tineri. Dacă unii vor să fie inițial voluntari, alții activează deja în diverse unități. Însă, pentru toți, faptul că pot salva viața unui om reprezintă o satisfacție personală. Viața ca pompier ori paramedic SMURD nu este deloc una ușoară. Dacă în alte meserii unele greșeli se pot remedia, în cea de salvator o greșeală poate face diferența dintre viață și moarte.

Pe 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România. O meserie unică, în care devotamentul și dedicarea își spun cuvântul. Nu este ușor pentru nimeni să intre în foc pentru a salva viața altei persoane și a se pune pe sine pe locul al doilea. Însă, pentru un pompier acest lucru reprezintă un mod de trai. Le urăm și noi la mulți ani, pompierilor, de ziua lor.

Și salvamarii caută angajați. Mulți dintre tinerii care au ales acest job nici măcar nu sunt din oraș. Din cauza numărul mic de doritori, salvatorii angajează personal chiar și din alte județe sau alte localități. Printre ei se află băieți chiar și din Moldova. Ba mai mult, unii dintre ei parcurg zilnic peste 150 de km. Este vorba de drumul dus-întors pe care îl fac tinerii care s-au angajat pe litoral în această vară. Pe lângă pasiunea de a salva vieți, banii, spun ei, au fost unul dintre motivele pentru care au ales această meserie.

Autospeciale de stingere cu apă și spumă, ambulanțe SMURD, autoscara și motociclete. Pe toate le-au putut vedea astăzi de aproape zeci de copii. La Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” cei mici au putut admira tehnica din dotare. Cei mai fascinați au fost însă de autoscară. Rând pe rând aceștia au urcat până la 43 de metri înălțime. Pompierii le-au pregătit și câteva jocuri. De pildă, copiii au fost nevoiți să dărâme mai multe popice cu furtunul de apă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233