Rezultate pentru eticheta "salvamari"
O nouă invenție pe litoral! Balize gonflabile pentru cei care nu ştiu să înoate: vor fi oferite gratuit pe plajele din Mamaia și Constanța
O invenţie nouă îşi face apariţia pe litoral, gândită pentru cei care nu ştiu să înoate bine şi au nevoie de ajutor: un sac gonflabil, dotat cu fluier şi vopsit portocaliu, va fi găsit la fiecare salvamar. Este făcut astfel încât să poată fi prins pe corp şi înăuntru să poţi băga un telefon mobil sau un tricou ori un alt obiect ferit de umeazeală. Te ţine la suprafaţă ca un colac şi le semnalizează salvamarilor poziţia unde poţi fi găsit atunci când eşti în dificultate.
Lipsa forței de muncă se resimte și în rândul salvamarilor. Majoritatea salvatorilor sunt din alte județe sau localități: „Tinerii de pe litoral sunt mai comozi”
Și salvamarii caută angajați. Mulți dintre tinerii care au ales acest job nici măcar nu sunt din oraș. Din cauza numărul mic de doritori, salvatorii angajează personal chiar și din alte județe sau alte localități. Printre ei se află băieți chiar și din Moldova. Ba mai mult, unii dintre ei parcurg zilnic peste 150 de km. Este vorba de drumul dus-întors pe care îl fac tinerii care s-au angajat pe litoral în această vară. Pe lângă pasiunea de a salva vieți, banii, spun ei, au fost unul dintre motivele pentru care au ales această meserie.
80 de salvamari vor acoperi sudul litoralului. Apel către turiști: „Este prea importantă viața dumneavoastră pentru a o pierde în Marea Neagră”
Pregătiri se fac și în stațiunile din Sudul litoralului. În acestea, 80 de salvamari îi vor supraveghea de pe mal pe turiști și vor interveni în situațiile în care vor avea nevoie de ajutor. Indiferent de problemele cu care salvatorii se confruntă, recomandările lor pentru oameni veniți în vacanță rămân aceleași: să fie precauți și conștienți de pericolul.
Salvamarii s-au întors pe plajele din Mamaia și Constanța: „Din punct de vedere al dotării, stăm foarte bine”
Turiștii care vor veni în acest an pe plajele din stațiunea Mamaia și din Constanța vor fi în siguranță. Cel puțin asta susțin cei aproape 100 de salvamari care vor avea în responsabilitate aceste sectoare ale litoralului românesc. Ei trag totuși un semnal de alarmă și le recomandă turiștilor, dar și constănțenilor, să nu se aventureze în apă și să fie întotdeauna precauți, mai ales în zonele unde au avut loc lucrări de lărgire a plajelor.