dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "ruina"

Emblema litoralului românesc, Cazinoul, își va redobândi strălucirea de odinioară abia în 2024. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în acest an, însă constructorii au prelungit termenul. Mai este nevoie de branșamentul de apă și de amenajările exterioare, iar în ceea ce privește lucrările interioare, pentru acestea, banii nu sunt suficienți. În prezent, stadiul în care se află execuția Cazinoului este abia la 50%.

Gunoaie și mirosuri greu de suportat. Aceasta este imaginea Teatrului de Vară din Mamaia. Crengile copacilor aproape că au acoperit ce-a mai rămas din teatru, iar trecătorii privesc cu regret la ceea ce cândva era punctul de divertisment al stațiunii. Autoritățile județene susțin că proiectul de reabilitare se află în desfășurare, însă nici până acum nimeni nu a intervenit.

Galeriile Soveja au ajuns niște ruine. Gunoaiele, mizeria și mirosurile înțepătoare au transformat zona într-un real focar de infecție. Clădirea dezafectată se află în administrarea Regiei Autonome a Exploatării Domeniului Public și Privat, însă conducerea Regiei nu are încă un plan concret pentru viitorul acesteia. Cei mai mulți dintre locuitorii cartierului își doresc dărâmarea galeriilor și igienizarea zonei, mai ales că există persoane care pătrund în incintă și fură diverse obiecte și materiale.

În urmă cu un an primeam vestea că Teatrul de Vară din Mamaia va fi scos din nou la lumină de un proiect de reabilitare al Consiliului Județean Constanța. Conducerea s-a schimbat, însă, și acesta a fost dat uitării, cel puțin pentru o perioadă. Reprezentanții CJC spun că vor trimite în teren echipe pentru evaluarea clădirii. În acest moment, aceasta a ajuns un real focar de infecție și reprezintă un real pericol pentru trecători. Pe zi ce trece cad bucăți întregi de tencuială din pereții teatrului.

Încă de la intrarea în stațiunea Mamaia turiștii sunt întâmpinați de celebrul Teatru de Vară care aduna în fiecare sezon mii de spectatori și sute de artiști celebri români și străini. Astăzi, clădirea a ajuns o ruină. Înconjurată de buruieni crescute haotic și plină de gunoaie, s-a transformat într-un real focar de infecție. În plus, structura s-a degradat atât de mult încât reprezintă un pericol pentru trecători, iar autoritățile nu par să se grăbească să o reabiliteze. Au existat doar tentative de proiecte de consolidare, însă nimic nu s-a concretizat până acum.

Calvarul locuitorilor din zona CET ar putea lua sfârșit! Clădirea care până nu de mult a fost casa oamenilor fără adăpost reprezintă un real focar de infecție. Imobilul va fi transformat printr-un proiect de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat din Constanța. Căminul ar putea fi din nou funcțional și dacă planurile decurg normal va fi locuit de constănțenii care nu au posibilități materiale.

Fără ferestre sau cu geamurile sparte, cu tencuiala și zidăria căzute. Așa arată Vila Elena, o clădire de aproape 100 de ani. Casa a fost lăsată în uitare, iar astăzi se află într-un stadiu avansat de degradare. Imobilul construit în anul 1923 aparține în prezent filialei Dobrogea a Ordinului Arhitecților. Constănțenii sunt dezamăgiți de modul în care arată clădirea și și-ar dori să o vadă reabilitată. Același lucru vor și proprietarii cărora le lipsește însă bugetul de aproape 10 ani de când o au în grijă.

Cu pereții scorojiți, pânze de păianjen și tencuiala căzută - așa arată pasajul pietonal din centrul orașului. Deși a fost renovat de mai multe ori în ultimii ani, starea acestuia este una deplorabilă. Oamenii dau vina pe proasta creștere a unor cetățeni dar și pe lucrările realizate „de mântuială”.

Doar o altă ruină - asta a rămas din Palatul Navigației, una dintre clădirile emblematice ale orașului. Clădirea care ascunde povești vechi de un secol se degradează pe zi ce trece, devenind un pericol pentru trecători. Municipalitatea are în proiect transformarea monumentului istoric în sediu de birouri, dar lucrările în acest sens nu dau semne că ar avansa.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233