Rezultate pentru eticheta "romanesc"
Litoralul românesc, destinație pentru turiștii israelieni: noi zboruri chartere spre și dinspre Tel Aviv, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Litoralul românesc căutat, din nou, de turiștii israelieni. Chartere săptămânale vor ajunge pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din luna iunie a acestui an. Timp de 11 săptămâni aproximativ 3.000 de cetățeni din Israel vor vizita a noastră și vor plăti pentru un sejur 900 de euro de persoană. Pe lângă facilitățile de care vor beneficia în hotelurile în care vor fi cazați, aceștia vor vizita și orașul Constanța, stațiunea Mamaia și Delta Dunării.
Voucherele de vacanță, salvarea turismului românesc. Agent de turism: „Au ținut în viață multe destinații și foarte multe dintre locații”

Prin voucherele de vacanță, turismul românesc a primit în ultimii cinci ani aproape două miliarde de euro de la statul român. Este o subvenţie indirectă, care a asigurat mai mult de 10% dintre locurile de cazare, turiştii bugetari fiind constrânşi să rămână în ţară ca să beneficieze de vouchere. Pentru unele locații banii au fost o gură de oxigen cu care au reușit să supraviețuiască.
Operatorii din turism trag un semnal de alarmă. Principala problemă a litoralului românesc este lipsa promovării: „Mamaia nu există ca destinație în momentul de față”

Litoralul românesc nu este suficient de promovat. Avem plaje frumoase, cu nisipuri fine și ape cristaline. Avem unități de cazare și oferte pentru toate buzunare. Însă, chiar și așa, cel puțin în stațiunea Mamaia, numărul turiștilor a fost extrem de mic anul trecut. Operatorii din turism, hotelierii, dar și agenții de turism susțin că ar trebui găsite soluții astfel încât să reușim să atragem mai mulți turiști atât români, cât și străini. Ba mai mult, acest sezon estival va începe cu câteva probleme: una se referă la licitațiile plajelor, iar alta la taxa de parcare.
Plăcinta dobrogeană, recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicație geografică protejată

Plăcinta dobrogeană urmează să fie recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicație geografică protejată. România a învins Bulgaria după aproape doi ani de negocieri. Țara vecină va primi dreptul de a folosi denumirea, însă numai la nivel local, în regiunea de la sudul județului Constanța, pentru o perioadă de 10 ani. Demersurile pentru recunoașterea oficială la nivel European au început în anul 2017. Plăcinta tradițională din Dobrogea este și pe placul constănțenilor care fie o cumpără din patiserii, fie o prepară în casă.
Previziuni sumbre pentru litoral. Reprezentanții turismului și unii operatori economici se tem că acest sezon va fi unul dintre cele mai slabe din ultimii ani

Fără șezlonguri, umbreluțe și toalete. Așa vor arată în mare parte plajele de pe litoral în vara anului 2023. Ceea ce înseamnă că turiștii, cel mai probabil, vor face plajă pe cearceaf. Sau vor alege varianta să vină de acasă cu șezlongul și umbreluța în mână. Reprezentanții turismului, dar și unii operatori economici se tem că acest sezon va fi unul dintre cele mai slabe din ultimii ani. „Dezastru” este cuvântul prin care au descris următorul sezon.
Oferte atrăgătoare pentru turiștii care vor să vină în vacanță pe litoralul românesc în acest an. ''Prețurile pornesc de la 37 de lei de persoană pe noapte''

37 lei pe noapte - atât va scoate un turist din buzunar dacă va veni pe litoral la începutul sezonului estival. Cei care își fac rezervări din timp beneficiază de reduceri de pese 50%. La agențiile de turism telefoanele sună neîncetat, iar rezervările s-au făcut deja în proporție de 90%. Hotelierii fac și ei pregătiri. Unii aduc îmbunătățiri unităților de cazare astfel încât oaspeții să fie mulțumiți de condiții.
Cu ochii pe litoralul românesc. Curtea de Conturi a descoperit că mare parte din comercianții din stațiuni nu sunt autorizați

Curtea de Conturi a pus ochii pe Litoral şi a descoperit că în mare măsură, comercianţii din staţiuni sunt neautorizaţi. Degeaba sunt amendați, pentru că cei mai mulți revin şi îi ademenesc pe turiști cu diverse preparate fără nicio garanţie pentru sănătatea lor. Vânzătorii ambulanți au împânzit litoralul iar pagubele primăriilor din neplata taxelor ajung la 23 de milioane de lei.
Noi nemulțumiri în legătură cu plajele lărgite. Guvernul vrea să le închirieze pe o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții

Zecile de hectare de plaje noi apărute pe litoral nu au intrat cu acte în regulă în patrimoniul statului român. Trebuie cadastru, intabulare și Plan Urbanistic Zonal. Cu toate acestea, în 2023 ele vor fi exploatate turistic cu ajutorul unor soluții de compromis deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului nu vor fi finalizate mai curând de doi ani. Guvernul vrea să le închirieze chiar și așa, pe-o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții.