dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "risipa"

Carne, cârnați, sarmele, cozonac sau fructe. Multe dintre aceste produse sfârșesc la coșul de gunoi după sărbători. Însă, bucătarii vin cu câteva idei de retețe reinterpretate astfel încât să evităm risipa alimentară. Potrivit unei statistici, România se află pe locul 9 în topul ţărilor cu cele mai multe produse care ajung la tomberon, iar peste 80% dintre persoane aruncă o bună parte din mâncarea făcută în casă.

Mesele au fost pline cu preparate diverse și gustoase și anul acesta de Paște. Totuși, multă mâncare a rămas neservită. În fiecare an, în orice casă sunt suficiente alimente neconsumate care în cele din urmă ajung la coșul de gunoi. Bucătarii spun că acestea au un potențial destul de mare de a fi integrate în alte bucate delicioase. Potrivit unui studiu, aproximativ 70 de kg de alimente per locuitor au fost aruncate la gunoi, în 2021.

Stingeți lumina atunci când ieșiți din cameră și scoateți din priză aparatura electronică pe care nu o folosiți. Sunt două dintre lucrurile pe care le putem face pentru a proteja mediul înconjurător dar și pentru a economisi bani. Reduceți la 10 minute timpul petrecut în duș și reparați fiecare robinet vechi din casă pentru a evita risipa de apă, spun specialiștii. Evitați să cumpărați pungi de plastic zi de zi de la piață și alegeți o sacoșă textilă, reutilizabilă. Aceștia sunt doar câțiva pași simpli cu care putem începe de acasă și care ne ajută să trăim mai sustenabil.

Mesele au fost pline cu preparate diverse și gustoase și anul acesta de Crăciun. Totuși, multă mâncare a rămas neservită. An de an, în orice casă sunt suficiente alimente neconsumate care în cele din urmă ajung la coșul de gunoi. Bucătarii spun că acestea au un potențial destul de mare de a fi integrate în alte bucate delicioase. Este nevoie doar de puțină imaginație.

Românii s-au obișnuit să pregătească pentru masa de Paște din toate și în cantități mari. Iar după fiecare sărbătoare, preparatele neservite ajung la gunoi. Însă, din resturile rămase, gospodinele pot pregăti un alt fel de mâncare. Cu câteva idei și puțină imaginație, acestea pot fi reinventate.

130 de kilograme de mâncare. Atât aruncă în medie fiecare dintre noi pe an. Adică aproximativ 6.000 de tone pe zi. Majoritatea constănțenilor își umplu coșurile cu produse pe care nu le consumă în totalitate, alimente care ajung apoi la gunoi. În timp ce unii dintre noi risipesc mâncare, alții nu au ce pune pe masă.

Românii s-au obișnuit să pregătească pentru masa de sărbători din toate și în cantități mari. An de an, în orice casă rămâne suficientă mâncare, iar în cele din urmă ajunge la coșul de gunoi. Cozonacul de la Crăciun sau friptura reîncălzită nu mai au același gust. Însă, cu câteva idei și puțină imaginație, acestea pot fi reinventate.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233