dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "revoltat"

Două fete s-au bătut ca-n ring, pentru un băiat, în cel mai mare parc al orașului, Tăbăcărie. Totul s-a petrecut sub ochii mai multor tineri, probabil colegi cu adolescentele, dar care, în loc să intervină, au stat și au privit amuzați. Mai mult decât atât, au filmat și au încurajat actele de violență. Poliția le-a făcut dosar penal.

Mocnește revolta în restaurantele de pe litoral. Toate meniurile vor trebui schimbate pentu că Protecția Consumatorului vrea ca să fie afișate informații despre caloriile mâncării, acizii grași prezenți în fiecare porție și locul de proveniență a fripturii: de porc, de vită sau de pui. Ordinul ANPC care îi obligă pe bucătari sau șefi de sală să calculeze caloriile, intră în vigoare pe 20 decembrie, iar afaceriștii din turism spun că este „caraghios”.

Conopidă, gogoșari, morcovi sau castraveți. Toate s-au scumpit chiar și cu patru lei. Cămările vor fi mai goale anul acesta. Din cauza prețurilor mari, tot mai multe gospodine susțin că vor cumpăra mai puține legume. Ceea ce înseamnă că, pentru la iarnă, vor face mai puține borcane cu murături. Sunt însă și constănțence care preferă să le cumpere gata făcute. Doar, doar să aibă ceva pus pe masă în acest sezon rece. De cealaltă parte, comercianții se plâng că aruncă zilnic marfa la gunoi.

Una dintre ușile de acces în Piața Tomis III a fost blocată de către municipalitate, susțin comercianții, pe motiv că mai mulți locatari s-au plâns de deranjul pe care oamenii îl fac atunci când tranzitează zona. De aproximativ patru luni ușa din spatele pieței este închisă, iar în timpul verii vânzătorii au fost nevoiți să îndure temperaturi de până la 50 de grade Celsius, spun aceștia. Singura lor calea de aerisire era această ușă și tot pe acolo comercianții își duceau resturile la ghena de gunoi. De cealaltă parte, autoritățile locale susțin că această măsură este doar una provizorie.

Slalom printre pietre, terenuri denivelate și cămine descoperite. Aceasta este situația cu care se confruntă constănțenii care locuiesc pe Șoseaua Mangaliei și bulevardul 1 Mai Vechi, din zona Far și până la ieșire din Constanța. De aproximativ patru luni de zile au fost demarcate lucrările de modernizare a zonei, iar termenul de finalizare este de 18 luni. Până atunci oamenii sunt nevoiți să meargă chiar și pe șosea în anumite zone.

Sticle, ambalaje, pungi și iarbă crescută aleatoriu. Așa arată acum terenul pe care se aflau Galeriile Soveja. După ce bătrâna construcție a fost demolată, iar în locul ei s-a hotărât construirea unui parc, zona s-a transformat într-o groapă de gunoi. Cei care locuiesc aici spun că nu mai suportă această situație care este tot mai întâlnită în ultima perioadă. Numai seara trecută, polițiștii locali s-au sesizat și au dat 11 amenzi în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

O biserică ce trebuie demolată prin ordin judecătoresc împarte Constanța în două. Procesul de judecată a fost inițiat acum doi ani de Primăria orașului care a și câștigat, iar termenul legal de demolare a expirat pe 14 martie. Pe 11 mai, Biserica „Izvorul Tămăduirii” a primit o prelungire din partea municipalității iar astăzi ar fi trebuit să vină buldozerele. Într-un gest disperat, Arhiepiscopul Tomisiului, Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie a oficiat Sf. Liturghie chiar în lăcașul de cult. Ba mai mult, ia și amenințat pe cei care vor să o dărâme.

Avem cultură dar nu știm să o promovăm și nici să o susținem. Artiștii plastici din Constanţa riscă să fie daţi afară din atelierele de creație. Aceștia au la dispoziție 60 de zile pentru a elibera cele trei imobile în care își desfășoară activitatea. Situația îi macină pe artiști de câteva zile de când un proiect de hotărâre s-a strecurat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Primăria dorește revocarea folosirii gratuite a acestor spații după 50 de ani de activitate.

Șoferii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de felul în care arată străzile din orașul Constanța. Conducătorii auto sunt nevoiți să ocolească, gropile, șanțurile și denivelările care se găsesc tot pasul. Mai grav este că acestea provoacă daune autoturismelor. Nici pentru pietoni situația nu este diferită. Pe aleile dedicate lor, în anumite porțiuni pavelele s-au surpat. În această situație este și bulevardul Mamaia. Acesta a intrat în reabilitare anul trecut însă, lucrările s-au oprit, cel puțin pentru moment.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233