Rezultate pentru eticheta "restaurante"
De la carne la porc și sarmale, la fructe de mare. Restaurantele constănțene își așteaptă clienții cu cele mai delicioase feluri de mâncare, în a doua zi de Crăciun
După mesele îmbelșugate din prima zi de Crăciun, constănțenii care au vrut să mănânce și alte preparate în afară de cele tradiționale, au mers la restaurant. Iar bucătarii s-au pregătit intens ca să le ofere cele mai delicioase feluri de mâncare. De la ciorbă de burtă la fructe de mare, chiar și diverse deserturi. Acestea sunt doar câteva dintre produsele pentru care au optat cei care au trecut pragul restaurantelor.
Restaurantele și hotelurile de pe litoral, mai goale anul acesta de sărbători. Unii operatori economici și-au închis afacerea până la primăvară: ''Nu știm la ce să ne așteptăm''
Restaurantele și hotelurile de pe litoral vor fi mai goale anul acesta de sărbători. O parte dintre administratori au decis să reducă din capacitatea saloanelor de evenimente, pentru a putea face față cheltuielilor, alții și-au închis de tot afacerea până la primăvară. Facturile prea mari la curent și gaze, dar și cheltuielile la alimente și salarii sunt principalele motive pentru care unii operatori economici au luat această decizie.
ANPC vrea modificarea meniurilor din restaurante. Patronii de pe litoral sunt revoltați: „Devenim prozatori. Trebuie să vedem de unde provine carnea, când s-a născut porcul”
Mocnește revolta în restaurantele de pe litoral. Toate meniurile vor trebui schimbate pentu că Protecția Consumatorului vrea ca să fie afișate informații despre caloriile mâncării, acizii grași prezenți în fiecare porție și locul de proveniență a fripturii: de porc, de vită sau de pui. Ordinul ANPC care îi obligă pe bucătari sau șefi de sală să calculeze caloriile, intră în vigoare pe 20 decembrie, iar afaceriștii din turism spun că este „caraghios”.
Se trag obloanele pe litoral. ''Pierderi însemnate ceea ce îi determină pe mulți să închidă locațiile, terasele, restaurantele sau plajele''
Sezonul estival din acest an se apropie de final. Mărturie stau numărul tot mai mic de turiști dar și faptul că mulți agenți economici încep să își închidă afacerile. Dacă hotelurile mai rămân deschise o perioadă, multe dintre terasele de pe faleza din stațiunea Mamaia au fost deja închise. De asemenea, nici pe plajă nu mai sunt atât de multe zone cu șezlonguri.
Mamaia are oferte la mâncare pentru toate buzunarele: de la restaurante, la terase sau autoserviri, turiștii au de unde alege
Pe litoralul românesc există restaurante pentru toate buzunarele. Așa că turiștii vor avea cu siguranță unde și ce să mănânce. Dacă la anumite localuri prețurile sunt ceva mai ridicate, sunt altele care au oferte. De pildă, pentru meniul zilei, care conține felul I și felul II, oamenii vor plăti între 25 și 35 de lei. Însă, dacă aleg să meargă la o terasă atunci nota de plată va fi ceva mai mare.
Bate vântul prin stațiunea Mamaia, în mijlocul sezonului. Hotelierii sunt disperați: „Este mai rău decât în pandemie”
Prețuri mari, hotelieri disperați că nu fac față facturilor la utilități și plaje goale. Pe litoralul românesc, turiștii mai vin doar în weekend. Ne aflăm la mijlocul sezonului estival, iar stațiunea Mamaia, de pildă, este aproape goală în timpul săptămânii. Dacă în alți ani, cei care veneau la mare în concediu de abia mai găseau un loc pe plajă sau un șezlong liber, acum administratorii spun ca sunt zile în care nu le trece nimeni pragul. „Este mai rău decât în pandemie” susțin operatorii economici.
Patronii din HoReCa angajează tot mai mulți elevi și studenți. Andreea și Lavinia și-au descoperit pasiunea pentru bucătărie: „Îmi place ce fac. Asta îmi doream de mică”
Lipsa acută de oameni i-a făcut pe hotelieri și pe proprietarii de plaje ori de restaurante să înceapă să caute salariați printre elevi și studenți. Cei din urmă pot munci o normă întreagă iar pentru cei sub 18 ani programul de lucru este de șase ore pe zi, 30 de ore pe săptămână. Patronii care angajează tineri în vacanța de vară, primesc de la stat câte 250 de lei pentru fiecare elev sau student încadrat în muncă. Însă, la nivelul județului Constanța, cel puțin momentan, nu există solicitări în acest sens.