Rezultate pentru eticheta "recomandari"
Am trecut la ora de iarnă. Cum ne afectează acest lucru organismul și ce recomandări au specialiștii
România a trecut la ora de iarnă, în acest weekend. Ceasurile s-au dat înapoi în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar ziua de 29 octombrie a avut 25 de ore. Specialiștii ne recomandă să fim atenți la semnalele pe care organismul ni le transmite, în această perioadă. Este posibil să ne simțim obosiți și mai epuizați decât de obicei. Psihologii vin cu o serie de recomandări.
Diferențele de temperatură, un pericol pentru sănătate: „Variațiile sunt foarte bruște și afectează mai mult copiii, bătrânii sau persoanele cu boli cronice” - recomandările specialiștilor
Diferențele de temperatură se resimt din ce în ce mai puternic la malul mării. Afectați de gradele care scad și cresc considerabil, la interval scurt de timp se declară și constănțenii. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că variațiile de temperatură ne pot influența atât starea de spirit, cât și sănătatea.
Sosirea toamneiconstituie un motiv de bucurie pentru unii, iar pentru alții, o trecere dificilă de la sezonul cald, la cel rece. Multe dintre stările provocate de aceste schimbări climatice ne pot duce cu gândul la probleme de sănătate, însă de cele mai multe ori nu este cazul să ne panicăm. Astenia de toamnă nu este o boală sau un sindrom, deoarece efectele sale dispar pe măsură ce organismul se adaptează la schimbările sezoniere, iar cel mai bun tratament este prevenția. Psihologii vin cu o serie de recomandări.
Caniculă pe litoral. Unii turiști au renunțat la factorii de protecție și au luat cu asalt plajele, chiar și la orele amiezii - recomandările medicilor
Deși sezonul estival se apropie de final, este cod galben de caniculă pe litoral. Medicii trag în continuare semnale de alarmă și ne sfătuiesc să ne ferim de insolație, epuizare termică și mai ales ce să evităm ca să nu plecăm de pe plajă, direct la Camera de Gardă. Astăzi, unii turiști au renunțat la factorii de protecție, pentru un bronz perfect pe final de sezon. Aflați în materialul următor care sunt riscurile la care se expun.
Zile caniculare la Constanța: baia în mare, remediul turiștilor - recomandările medicilor pentru zilele toride
Care este cel mai bun remediu pentru caniculă? Răspunsul este evident o baie în mare! Dar atenție: marea și soarele ne scapă de caniculă dar ne poate produce o serie de neplăceri. Medicii ne sfătuiesc să folosim crema cu factor de protecție solară, să ne acoperim capul și să bem foarte multă apă. Un exemplu bun sunt salvamarii care spun că ajung să bea și cinci litri de apă pe zi.