Rezultate pentru eticheta "reciclare"
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța va fi o „școală model”: liceul participă la un proiect privind reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța va fi o „ școală model”. Liceul participă la un nou proiect care îi învață pe elevi despre colectarea separată a deșeurilor și despre reciclare. Prin participarea la acțiunea Armatei selectării atente a plasticului, colegiul se pregătește să obțină totodată și statutul de „Școală Verde” prin diverse acțiuni de educare și de conștientizare care vor avea lor la nivelul unității de învățământ până în luna februarie 2024.
Uleiul uzat, unul dintre cele mai periculoase deșeuri. Constănțenii care duc uleiul folosit la un supermarket primesc în schimb o sticlă de ulei nou sau un detergent de vase
Un litru de ulei uzat aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă. Acesta este unul dintre cele mai periculoase deșeuri. Unii constănțeni au înțeles cât de important este să protejăm mediul înconjurător. Alții, deși știu că poate afecta solul sau animalele, preferă să-l arunce la chiuvetă. Însă, uleiul uzat poate fi reciclat. Oamenii îl pot duce la un centru comercial din oraș. La schimb, constănțenii vor primi o sticlă de ulei nou sau un detergent de vase.
Şcoala Gimnazială nr. 1 din Topalu a obţinut locul întâi la Campionatul Reciclării. ''Cei care ne-au motivat și împins de la spate au fost elevii''
Şcoala Gimnazială nr. 1 din Topalu a obţinut locul întâi la Campionatul Reciclării. În cadrul competiţiei, peste 1.070 de deşeuri reciclabile au fost colectate în mai puțin de patru luni. Este meritul celor 175 de elevi ai unității de învățământ, al localinicilor, dar și al autorităților locale, care au sprijinit activitatea. Premiul cel mare a constant în mai multe panourile fotovoltaice, care astăzi asigură energia electrică pentru întreaga școală.
Plajele constănțene, pline de deșeuri. Cinci recipiente în formă de delfin pentru strângerea gunoaielor au fost montate prin proiectul „Bun simț turistic”
Cinci recipiente în formă de delfin au fost montate pe anumite sectoare de plajă. Scopul acestora este de a-i face pe constănțeni dar și pe turiști să devină mai prietenoși cu mediul și să adopte un comportament eco-civic adecvat. Ideea îi încântă pe oameni și speră ca astfel să avem și noi parte de un litoral mai curat. Proiectul se numește „Bun simț turistic” și a fost realizat în parteneriat cu Primăria Constanța.