Rezultate pentru eticheta "păsări"
Vestea ca pe lacul Nuntași a apărut o colonie de flamingo s-a răspândit repede. Fotografii specializați pe floră și fauna n-au stat nicio secundă pe gânduri și au mers să le facă poze. Prezența lor în zonă este inedită, pentru că frumoasele înaripate au fost văzute foarte rar în România. Păsările au făcut un popas pe ruta de migraţie, dar dacă le va plăcea la noi, specialiştii spun că vor rămâne aici.
Măsuri de precauție luate le Microrezervația din Constanța, în contextul apariției focarului de gripă aviară în județul Mureș
Autoritățile sunt în alertă după ce a fost depistat un focar de gripă aviară la nivel național. La Constanța, au fost luate anumite măsuri. Inclusiv reprezentanții microrezervației sunt vigilenți, deoarece aici se află o gamă variată de păsări care ar putea fi în pericol. În județul Mureș, 180 de mii de păsări au fost deja incinerate, iar autoritățile se tem să nu se ajungă în această situație și la Constanța.
Baza sportivă „Triunghi”, în paragină: jarul, covoarele, păturile și paharele din plastic au rămas dovada clară a nepăsării oamenilor
Baza sportivă Triunghi din Constanța a intrat într-un con de umbră. În locul mingilor și al pașilor sportivilor, pe terenul de tenis zac astăzi grămezi de jar, simbolul grătarului făcut de oameni. Terenul pe care se antrenau sportivii cluburilor de fotbal s-a transformat și el într-un loc pentru picnic, iar covoarele și păturile sunt casa celor care au găsit aici un adăpost.
Sticle, pungi, hârtii, chiar şi bucăţi de haine, dar şi multe alte tipuri de gunoaie. Sunt dovadă a lipsei de bun simţ şi a nepăsării în Tomis Nord. Între blocuri, pe o suprafaţă de spaţiu verde destul de generoasă, a apărut, în timp, ceea ce am putea numi o mică groapă de gunoi. Constănţenii care locuiesc în zonă sunt revoltaţi. Recunosc că oamenii sunt principalii vinovaţi, însă şi-ar dori ca şi autorităţile să fie mai implicate şi să rezolve problema.