dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "putini"

Scumpirile tot mai mari la produsele esențiale pun presiune pe bugetele angajaților români. Dintre aceștia, doar 3 din 10 spun că reușesc să pună bani deoparte cu regularitate, în timp ce aproape 50% declară că economisesc doar din când în când, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Au sosit mai puțini turiști în unitățile de cazare din Constanța în ultima lună din vară. Potrivit statisticilor, în august 2023 au fost cu aproximativ 8.000 de persoane mai puțin. Iar vizitatorii au preferat vilele, bungalourile și căsuțele, în detrimentul hotelurilor sau pensiunilor, de pildă. Pe ansamblu, însă, de la începutul anului și până în august, numărul turiștilor a fost mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, mai arată datele.

Ne desparte mai puțin de o lună până când sărbătorim învierea domnului și, ca de obicei, românii încep de pe acum să își facă lista de cumpărături. Și, ca în fiecare an, carnea de miel este în fruntea listei. Dobrogea TV a început campania “Mielul de Paște” prin care vă arată de unde puteți cumpăra carne de miel, cât costă, de ce s-a scumpit și dacă iedul este o alternativă pentru masa pascală. Am mers la fermierii din Dobrogea să vedem cum se pregătește, tradiţional, friptura de miel dar și cea de ied și am discutat cu fermierii și crescătorii de oi din cea mai cunoscută zonă a regiunii.

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar unii operatorii de pe litoral se tem că nu vor avea suficienți angajați, motiv pentru care aleg să aducă în țara noastră tineri străini pe care să-i integreze într-o echipă. În ultimii ani, cererea din partea românilor a scăzut considerabil, susțin hotelierii și asta pentru că cei mai mulți sunt tentați să plece în alte țări unde veniturile sunt mult mai atractive. Cele mai căutate posturi sunt și în acest an cele de ospătar, barman, bucătar și cameristă, iar salariile pornesc de la 2.500 lei și pot ajunge și la 5.000 lei pe lună.

Broșe, coșari, brățări cu diferite pandantive, sunt doar câteva dintre mărțișoarele pe care le găsesc constănțenii în aceste zile pe tarabele din piețe. Chiar dacă prețurile nu au crescut mult și sunt pentru toate buzunarele, comercianții se plâng că nu au clienți. Nici cei care vând flori nu au prea mult succes, spun ei. Speră ca mâine, de 1 Martie să vină ceva mai mulți oameni dornici de a achiziționa un mărțișor ori o floare pentru cei dragi.

Doar 12 lei. Atât vor primi copiii în plus la alocație de la 1 ianuarie. Cu această sumă, ce mici își vor putea cumpăra doar câteva produse care înlocuiesc o singură masă. Și nu vorbim despre mâncare caldă, la restaurant, ci de produse de patiserie. Unii părinți sunt de părere că majorarea este insignifiantă și că nu-i ajută cu nimic. De cealaltă parte, există constănțeni care se mulțumesc și cu puțin decât deloc.

Au fost cu 20% mai puțini turiști spre deosebire de anul 2019, un an de referință pentru stațiunile de pe litoralul românesc. O arată cifrele înregistrate la final de sezon de către operatorii economici. Mamaia a fost cea mai afectată, iar motivele decăderii acesteia au fost multe, susțin reprezentanții în turism care își doresc să reușească să pună în practică noi strategii de dezvoltare. De cealaltă parte, se pare că stațiunile din sudul litoralului au detronat anul acesta stațiunea Mamaia.

Românii consumă cele mai puține fructe și legume, fapt care clasează țara noastră pe ultima poziție în Uniunea Europeană – arată datele publicate de Eurostat. În ceea ce îi privește pe constănțeni, nici ei nu sunt amatori de aceste alimente. Piețele sunt goale, marfa se strică pe tarabe, iar comercianții sunt supărați. Oamenii spun că prețurile sunt mari și că au mai tăiat vegetalele de pe lista de cumpărături.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233