Rezultate pentru eticheta "psiholog"
Încă o zi de căutări a armei furate. Psiholog judiciar: „Militarul poate va fi testat și la poligraf dar ceva mai încolo pentru că acum este în stare de șoc”
Experții militari au explicat pentru Dobrogea TV unde a greșit santinela de pază care a fost atacată și i-a fost furată arma din dotare, în Mamaia Sat. Soldatul le-a povestit anchetatorilor că a fost atacat de agresor pe la spate, trântit la pământ și tăiat la mână cu un cuțit. Acesta este și motivul pentru care a dat drumul puștii din mână, a spus militarul.
Școala online, lipsa de socializare și statul în casă i-au afectat pe elevi: în unitățile de învățământ este un singur psiholog la sute de copii
46 de consilieri școlari la 67 de unități de învățământ. Adică, un singur psiholog la sute de elevi. Este situația din școlile constănțene. Pe lângă problemele obișnuite vârstei, adolescenții se confruntă de un an de zile și cu efectele generate de pandemie. Școala online, lipsa de socializare și statul în casă i-au afectat pe școlari. Pentru cei triști, neliniștiți sau depresivi, dar și pentru adulții cu aceste stări există acum ajutor gratuit: Ministerul Sănătății a deschis o linie telefonică de consiliere pentru oamenii afectați de pandemie.
Yasmin, o tânără cu sindrom Down, îi ajută pe copiii cu aceeași afecțiune și pe cei din spectrul autist
Sunt sensibili, sunt afectuoși și au nevoie de încurajare. Este vorba despre copiii cu sindrom Down. Din lipsa informării, unii oameni îi marginalizează. Sunt asociații însă care se ocupă de problema lor, iar mulți dintre ei se integrează în societate. Cum este cazul lui Yasmin, o tânără care vrea să ajute la rândul ei. Tânăra este independentă, are studii superioare, ambiție și putere de muncă. Iar efortul îi este răsplătit cu zâmbete și îmbrățișări.
Pandemia de coronavirus afectează viața tuturor, de la mic la mare, însă are un impact puternic mai ales în ceea ce îi privește pe copii. Micuții, plini de energie, sunt mai agitați, spun părinții. Aceștia sunt de părere că limitarea contactului cu alți copii are consecințe negative și că cei mici au nevoie de socializare cu cei de vârsta lor.
Toţi mai mulţi adolescenţi ajung la psiholog! ''Unii profesori consideră materia lor mai importantă decât cele alese pentru BAC''
Sunt adolescenți care au început să apeleze la sprijin psihologic din cauza volumului mare de lecții pe care l-ar avea. Este constatarea specialiștilor, care spun că elevii se simt foarte obosiți. Cei mai afectați ar fi copiii din ani terminali. Colegiul Județean al Elevilor spune că este una dintre principalale probleme semnalate de când se desfășoară cursurile în regim online. Cadrele didactice abordează altfel situația.
Depresie, anxietate şi insomnie. Sunt doar câteva dintre tulburările psihice cu care foştii bolnavi de covid se pot confrunta. Un studiu publicat de Reuters arată că unul din cinci pacienţi bolnavi de covid s-a ales, în câteva luni de la vindecare, cu o astfel de dereglare. Situaţia nu este prea ferictă nici pentru restul oamenilor. Din cauza pandemiei, tot mai mulţi se confruntă cu stări de nelinişte.
Departamentul pentru Situații de Urgență și Asociația Proacta Edu pun la dispoziție o linie telefonică pentru suport psihologic și sprijin social în contextul crizei noului coronavirus. Oamenii care se confruntă cu stări de stres, tensiune, anxietate sau frică vor fi consiliați gratuit de specialiști.