dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "promisiuni"

1.000 de km de drumuri județene, puțin peste 700 de km asfaltați, 63 de km pietruiți, 507 km de drumuri necadastrate şi peste 100 de km doar de pământ. Vorbim de stadiul soșelelor din județul Constanța. Compania de drumuri și poduri a ieșit din insolvență, iar conducerea le-a promis constănțenilor drumuri moderne și siguranță rutieră. Mihai Lupu a subliniat faptul că drumurile de pâmânt de la noi din județ trebuie să dispară.

Vânt, frig, ploaie. Așa descriu comercianții din Piața Brotăcei locul în care își desfășoară zilnic activitatea. Spațiul nu este împrejmuit așa că iarna, aceștia sunt nevoiți să înghețe de frig. Alții preferă să-și acopere taraba și să plece acasă. Nici constănțenii nu sunt mulțumiți de felul în care arată piața. Aceasta nu a mai fost reabilitată de ani de zile, se plâng cei care vin aici zilnic. Promisiuni peste promisiuni, asta au primit oamenii în fiecare an, inclusiv acum, însă de la fapte la vorbe, se pare că pentru autorități este cale lungă.

Spații comerciale vandalizate, geamuri sparte, tarabe goale și mizerie. Cam așa arată în prezent Piața I. L. Caragiale din municipiul Constanța. Dacă în urmă cu mulți ani, în această piață, în fiecare zi era forfotă, acum printre tarabe nu mai bate decât vântul. Au mai rămas doar câțiva comercianți, care spun că, la finalul zilei mai mult aruncă marfa decât să numere încasările. Nici condițiile nu sunt bune. Spațiul nu este împrejmuit așa că iarna, vânzătorii îngheață de frig, iar vara gândacii, muștele și țânțarii mișună în voie. Piața ar fi trebuit să fie renovată încă din 2016, însă până acum nu s-a făcut nimic.

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare ar fi trebuit să fie finalizate astăzi, dacă ne luăm după ultima declarație a city managerului Felicia Ovanesian, însă nici acest termen nu a fost respectat. Principala arteră pietonală a orașului arată în continuare ca după război, iar oamenii sunt din ce în ce mai revoltați. Mai mult, aceștia au lăsat și mesaje adresate conducerii orașului, dar și o colivă care a făcut furori pe rețelele de socializare.

A fost stabilit traseul autostrăzii care va rezolva problema aglomerației ce se creează an de an în sezonul estival, în zona stațiunilor Eforie Nord și Eforie Sud. După multe promisiuni și studii, a fost ales în sfârșit un traseu. Ceea ce înseamnă că turiștii ar putea ajunge mai repede în sudul litoralului fără să mai fie nevoiți să stea la coadă. Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere licitația de execuție ar putea avea loc anul următor.

Fântâni arteziene, multe spații verzi, trotuare iluminate, piste de biciclete etc. Asta prevede proiectul de modernizare a străzii Ştefan cel Mare din Constanţa. Odată ajunşi acolo, însă, dăm piept cu realitatea. Constănţenii au început să numească zona centrală a oraşului „Mariupol”, oraşul ucrainean devastat de război. Căci aşa arată o stradă din Constanţa încărcată de istorie. Ca după război. Ce au primit constănţenii la 5 luni de la demararea lucrărilor? Noroi, pietre, gropi şi nervi întinşi la maximum. Când vor fi realizate promisiunile vândute constănţenilor de către administratorul oraşului? „Eu zic că cel târziu la 1 octombrie”, a declarat Felicia Ovanesian. E drept că nu a specificat anul.

Gropi adânci la tot pasul, pietre de toate dimensiunile și suprafețe pline de noroi. Dacă privești spre mare, peisajul îți taie respirația însă, când vezi cum arată drumul pe care trebuie să mergi până a ajunge pe plajă, te răzgândești. Așa arată o alee din comuna Corbu unde, de o parte și de cealaltă, sunt zeci de pensiuni, case sau restaurante cu specific pescăresc. Cei care au afaceri în zonă s-au săturat să asculte promisiunile autorităților locale și au pus bani din propriul buzunar pentru a pietrui drumul de aproape doi kilometri. În doar câteva ore, jumătate din suprafață era deja gata.

Secetă, sol uscat și culturi compromise - este situația din ultimul an din Dobrogea. Fermierii sunt cei care au avut cel mai mult de suferit. Li s-a spus că vor fi despăgubiți, însă nici până astăzi nu au primit banii. Mai mult, oamenii se plâng că sunt nevoiți să folosească metode învechite de irigații. Venit la Constanța, ministrul Agriculturii nu le-a oferit acestora decât promisiuni de viitor.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233