Rezultate pentru eticheta "profesori"
Dascălii constănțeni au trecut astăzi prin mari emoții. Peste 200 de cadre didactice au susținut examenul de definitivare în învățământ. Ca să promoveze, profesorii trebuie să obțină minimum opt. Cei mai mulți dintre candidați au ieșit cu zâmbetul pe buze, au spus că s-au descurcat și speră la rezultate bune. Primele note vor fi afișate pe 27 iulie.
Viitoarele cadre didactice au susținut astăzi examenul de Titularizare. Emoții n-au avut doar candidații, ci și părinții acestora care timp de patru ore și-au așteptat copiii cu sufletul la gură. Subiectele au fost ușoare, susțin cei mai mulți dintre viitori dascăli. Ceea ce îi sperie însă este dacă vor avea sau nu un loc de muncă din toamnă.
Unii profesori și părinți constănțeni, nemulțumiți de modificările aduse sistemului de învățământ: „Schimbările acestea prea bruște și prea de la an la an sunt bulversante”
Este oficial. Din anul școlar viitor media notelor va fi încheiată doar o singură dată, iar tezele nu vor mai fi obligatorii. Concret, s-a decis ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Ceea ce înseamnă că dacă, de exemplu, la matematică există două ore pe săptămână, profesorul îi va pune elevului cinci note. Cursurile vor începe pe 5 septembrie.
Momente emoționante în curtea unei unități de învățământ private din Constanța. Şcoala a împlinit 14 ani: ''Avem profesori foarte implicați care ne ajută să putem să excelăm''
Au fost momente emoționante în curtea unei unități de învățământ private din Constanța. Astăzi, școala a împlinit 14 ani de când a primit acreditarea națională din partea Ministerului Educației. Astfel, elevii au pregătit mai multe surprize pentru părinți, dar și profesori. De la mic la mare, copiii au recitat poezii, au cântat melodii atât în limba română și engleză, cât și în limba turcă. De asemenea, de la eveniment nu au lipsit nici momentele de dans.
Emoţii pentru viitorii profesori constănţeni. Zilele acestea, aspiranții la un post în învățământ se înscriu la examen: ''Posturile se subțiază de la an la an''
Avem profesori însă nu și suficiente posturi. Puțin peste 3.160 de locuri sunt disponibile. Numărul este unul mic, spun candidații. Și asta pentru că într-o singură zi, sute de viitori dascăli își depun dosarul pentru titularizare, iar multe catedre nu sunt complete. De exemplu, o singură persoană poate să ia orele chiar și din patru sau cinci unități de învățământ pentru a avea o normă întreagă. Zilele acestea, aspiranții la un post în învățământ se înscriu la examen.
Povești ale elevilor și profesorilor constănțeni, printre paginile revistei „Sine Qua Non”, lansată astăzi
Istorie, obiective turistice și povești despre elevi și profesori. Toate se regăsesc în revista „Sine Qua Non” care a fost lansată la Constanța. Aceasta apare în fiecare an și este destinată tuturor iubitorilor de lectură. Cititorii vor afla despre reușitele tinerilor, despre provocările pe care le-au întâmpinat dascălii în cei doi ani de pandemie, dar și despre personalitățile de la malul mării.
Testele de salivă ar putea fi scoase din școli. Constănțenii au păreri împărțite: „Ar fi trebuit să se dea la cerere”
Testele de salivă ar putea fi eliminate din școli. Este propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat care a cerut ieri analizarea impactului acestora în unitățile de învățământ. Autoritățile se gândesc să scoată din școli testele pe bază de salivă, având în vedere că multe dintre ele au dat rezultate false. În aceste condiții, este posibil să fie folosite doar testele rapide cu prelevare din nas sau gât, pe care părinții le-au refuzat în primă fază.