dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "profesor"

Elevul de șapte ani care a introdus o armă tip airsoft într-o şcoală din Constanţa a început consilierea psihologică după ce părinții și-au dat acordul. Poliția l-a amendat pe tatăl băiatului, iar profesorul care n-a anunțat incidentul este anchetat acum de către Inspectorat.

Triplă lansare de carte la Constanța. „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei”, „Rusia, o ecuație complicată” și „Putin, obsesia imperiului”, au fost prezentate studenților constănțeni și iubitorilor de carte. La Biblioteca Județeană, profesorul Armand Goșu , autorul celor trei cărți a discutat despre Rusia lui Putin, dar și despre războiul cu Ucraina.

Rezultatele la simularea Evaluării Naționale îi îngrijorează pe profesori, dar mai ales pe părinții care se tem că elevii vor lua note foarte mici la examenul final. Notele obținute în acest an sunt în limita mediocrității din 2022. Potrivit Ministerului Educației, peste 40% dintre elevii clasei a VIII-a care au susținut simularea examenului de Evaluare Națională în acest an au luat note sub 5 la Matematică, iar aproape 25% au luat sub 5 la Limba română.

Personalul didactic auxiliar nu a mai primit o mărire salarială din 2018, deși volumul de muncă dar și responsabilitățile au crescut foarte mult. Mai mult de atât, debutanții, deși au studii superioare de lungă durată, salariu lor net ajunge la 2.600 de lei. Sindicaliștii din învățământ au ieșit astăzi în stradă pentru a-și cere drepturile. Peste 100 de profesori și nu numai au protestat în fața Prefecturii din Constanța.

Criza sanitară din ultimii ani, războiul de la graniță, dar și grijile financiare ne fac să ne întrebăm de multe ori cum vom reuși să gestionăm aceste situații și cum ne vom adapta vremurilor care vin. Câteva răspunsuri le oferă profesorul universitar doctor Alexandru Vlad Ciurea în ultima sa carte „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, în care a expus câteva idei despre echilibrul și puterea minții. Volumul a fost lansat și la Constanța, weekendul trecut, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

Unii da, alții ba. Unele cadrele didactice sunt de acord ca noul an școlar să înceapă pe 11 septembrie, pe când tinerii spun că este bine și pe 18 septembrie. Astfel, și turismul va avea de câștigat, dar și ei. Și asta pentru că, mulți lucrează pe timp de vară, iar încă o săptămână de vacanță, înseamnă bani în plus în buzunarul lor. În schimb, atât unii profesori, cât și elevii și-ar dori ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări. „Ne-au zăpăcit” spun cei mai mulți dintre copii. Ar vrea ca orele să înceapă așa cum au fost obișnuiți: pe 15 septembrie.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233