Rezultate pentru eticheta "post"
Post de radio pentru ucraineni. O asociație din Constanța vrea să înființeze un astfel de post pentru refugiații care au fugit din calea bombelor. Acesta va fi destinat lor, iar aici vor afla toate informațiile necesare. De asemenea, la centrul asociației, ucraineni învață limba engleză și română, privesc consiliere psihologice dar și ajutor în absolut toate problemele.
Creştinii ortodocşi au prima dezlegare la peşte după trei săptămâni de post. Cu cât se vinde în pieţele constănțene
După trei săptămâni de post şi restricţii alimentare creştinii ortodocşi au mâine prima dezlegare. De Buna Vestire constănțenii au voie să mănânce peşte. Prăjit sau în saramură, făcut plachie sau fript pe grătar, peştele ar trebui să fie nelipsit de pe mese. Pieţele au fost luate cu asalt iar oamenii au cumpărat tot ce au găsit în magazine sau în restaurantele cu specific pescăresc.
Mielul, între export și piața internă. Echipa Dobrogea TV a ajuns în comuna Stejaru din județul Tulcea: ''Sunt satele cu cele mai mari ferme de miei, dar nu mai sunt satele cu cele mai mari turme de oi''
Mielul de Paște se împarte între piața internă și export. Țările arabe sunt, în principal, destinația mieilor dobrogeni. Cu toate acestea, oierii spun că nici la arabi nu mai este profitabil să vândă pentru că oferă prețuri din ce în ce mai mici pe kilogramul în viu. Mai exact până în 20 de lei ceea ce pentru crescătorii de oi din Dobrogea nu reprezintă niciun fel de profit. Aceștia preferă să țină mieii în ferme până ajung la o greutate mai mare și apoi să îi trimită la export. Asta nu înseamnă că neglijează piața internă. Cu prețuri mai mari însă. Urmăriți un reportaj din campania ,,Mielul de Paște” realizat de colegii mei, Elenis Halep și Mitică Raftu.
Cu vinete, fasole sau ciuperci, zacusca este mâncarea salvatoare a multora dintre cei care țin postul Sfintelor Paști. Un amănunt prea puțin cunoscut însă, răstoarnă cam tot ce știau credincioșii despre acest preparat. Deși e gătită cu legume, zacusca nu poate fi mâncată în timpul săptămânii de către cei care țin post, ci doar sâmbăta și duminica. Asta, deoarece conține untdelemn pentru care există dezlegare doar în anumite zile.
De astăzi se intră în Postul Mare. În unele piețe din orașul nostru, a fost forfotă încă de la primele ore ale dimineții. Constănțenii care țin post au mers la cumpărături cu lista pregătită. Primele au fost legumele și fructele. În ultima perioadă prețurile la multe dintre produse au crescut, așa că unii oamenii au cumpărat o cantitate mai mică. Însă, comercianții se așteaptă la încasări mai mari. Spun că, în fiecare an, în perioada postului, vânzările cresc.
„Nu știu din astea”. Adăposturile de protecție civilă, mister pentru unii constănțeni: 114 astfel de locuri special amenajate pentru siguranța oamenilor se află în județ
Puțin peste 100 de adăposturi de protecție civilă, atât are județul Constanța la dispoziție în caz de dezastru natural sau atac aerian. Mai mult de jumătate dintre acestea se află în municipiu și au o capacitate de 26.000 de oameni. Mult prea puțin pentru populația orașului. Unele dintre ele au fost deja renovate, în timp ce altele așteaptă să fie refăcute în acest an. Adăposturile de protecție civilă sunt locuri special amenajate pentru siguranța oamenilor în cazul unui pericol major.