dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "poluare"

La finalul unui an pandemic activiștii de mediu care monitorizează plajele de pe Litoral spun ca au găsit mai puține gunoaie pe nisip, însă a apărut un nou tip de deșeu: masca de protecție. Ea se alatură celorlalte tipuri de deșeuri care poluau plajele pana acum: resturi de țigări, plastice de tot felul și metale ruginite.

De la mirosuri neplăcute, la particule de pulbere neagră care le invadează autoturismele și chiar apartamentele. Cu asta se confruntă constănțenii din Poarta 6. Au făcut sesizări, iar Garda de Mediu monitoriează situația. Se fac controale, iar cei vinovați vor răspunde, sunt promisiunile autorităților.

Din nepăsare, mulți oameni aruncă măștile de protecție unde le este la îndemână, mai puțin la tomberon. Puțini se gândesc că acestea ar putea polua, defapt, mediul înconjurător. Experții francezi susțin că acestea s-ar descompune în câteva sute de ani iar cei care le aruncă la întîmplare ar putea primi sancțiuni usturătoare.

Compania petrolieră, care deține terenul poluat cu țiței, spune că efectuează o investigație detaliată care a fost solicitată de autoritățile de mediu. Agenția pentru Protecția Mediului nu a oferit nici pânâ în acest moment un punct de vedere.

Deşi a trecut un an de când a fost semnalată şi constatată o poluare gravă cu ţiţei, nu s-a luat nicio măsură concretă. Prin zonă trece o conductă care se presupune că s-a fisurat şi de aici problema. Pământul, pe o suprafaţă de aproximativ 6.000 metri pătraţi, este îmbibat cu hidrocarburi iar ţiţeiul a început să iasă la suprafaţă. Agenția pentru Protecția Mediului, instituția care ar trebui să ia măsuri, nu reacționează.

A trecut un an de zile și nici o schimbare. Pământul din zona Corbu-Vadu este îmbibat în continuare în țiței. Este de ajuns să sapi o groapă de 20-30 de centimetri și să observi cum pământul este poluat cu hidrocarburi. Conducta care transportă petrol aparține unei mari companii petroliere. Aceasta a fost anul trecut amendată cu 60.000 de lei de către Garda Națională de Mediu. Sancțiunea a fost plătită, însă conducta se află tot în acea zonă. Mai mulți localnici ne-au trimis imagini din care se poate vedea clar cum din pământ iese petrol.

Zeci de mii de PET-uri, sticle, lemne și nu numai au fost aduse de viitură pe râul din Nuntași. Un podeț a fost blocat, iar un drum județean - inundat. Vorbim despre gunoaie ce au fost aruncate, în timp, de oameni, la voia întâmplării. Angajații de la Apele Române au intervenit pentru igienizare. Cetățenii sunt rugați să arunce deșeurile doar în zone special amenajate pentru a evita poluarea și chiar pierderile de vieți omenești.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233