dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "plastic"

Trifoi cu patru foi, ghiocei sau coșar. Toate au prins viață pe diferite bucăți de lemn. Meșteșugul străvechi al prelucrării lemnului a căpătat o nouă formă. Un tânăr din Constanța nu face mobilă, ci mărțișoare. Silviu pregătește în fiecare an câteva simboluri ale lunii martie pe care le împarte cu drag doamnelor și domnișoarelor. Toate sunt realizate manual și cu multă atenție. Nu a vrut să facă un business din asta însă, treptat pasiunea lui s-a transformat în afacere. Iar rezultatul final depășește orice așteptare.

Colectarea selectivă începe de pe băncile școlii. În majoritatea unităților de învățământ din municipiu există coșuri de gunoi pentru plastic, hârtie și sticlă. Și asta pentru că este foarte important ca tinerii să știe să depoziteze deșeurile acolo unde trebuie și să nu le arunce la întâmplare. Începând din toamnă, elevii constănțeni se vor alătură programului Armata Selectării Atente a Plasticului, care are ca scop implementarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor în școlile din România.

Paiele, paharele și farfuriile din plastic sunt doar câteva din articolele care vor dispărea din rafturile magazinelor, de pe terese ori din restaurante începând cu 3 iulie. Măsura vine ca urmare a unei decizii implementate la nivel european pentru protecția mediului înconjurător. Procesul de înlocuire al acestora cu farfurii, tacâmuri sau caserole din materiale ecologice va aduce o serie de scumpiri spun producătorii și comercianții.

Baza sportivă Triunghi din Constanța a intrat într-un con de umbră. În locul mingilor și al pașilor sportivilor, pe terenul de tenis zac astăzi grămezi de jar, simbolul grătarului făcut de oameni. Terenul pe care se antrenau sportivii cluburilor de fotbal s-a transformat și el într-un loc pentru picnic, iar covoarele și păturile sunt casa celor care au găsit aici un adăpost.

A trecut un an de când cel mai cunoscut medic psihiatru din Constanța și șef al secției din Spitalul Județean de Urgență și-a dat demisia. Decizia a fost o binecuvântare pentru Diana Cîrjaliu, care după aproape 30 de ani de carieră în medicină își urmează pasiunile și și-a regăsit echilibrul. În timp, și-a transformat clinica privată din Constanța într-o adevărată galerie de artă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233