dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "planetariu"

Planetariul din Constanța s-a redeschis astăzi după doi ani de pauză, timp în care a fost modernizat. Acum vizitatorii săi navigă prin univers prin intermediul proiecțiilor 360 de grade ale sistemului laser 4K, de ultimă generație şi filmelor captivante despre cosmos şi corpuri cereşti.

Planetariu la standarde europene. Cu aparatură de ultimă generație, Constanța are de astăzi cel mai modern Planetariu din sud-estul Europei. De mâine, publicul este așteptat să vadă reprezentațiile. Costul lucrărilor de modernizare a fost de 730.000 de euro, bani europeni, iar proiectul a fost unul transfrontalier realizat împreună cu Bulgaria.

A fost aglomerație astăzi la casa de bilete de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Încă de la primele ore ale dimineții turiștii care au venit pe litoral în vacanță au stat la coadă pentru a putea intra la Delfinariu sau pentru a vizita animalele din microrezervație. Însă, chiar dacă au fost nevoiți să aștepte câteva minute bune pentru a cumpăra bilete, oamenii nu s-au arătat deranjați. Și asta pentru că, spun ei, până la urmă bucuria celor mici este ceea ce contează cel mai mult.

O plimbare pe faleză, o vizită la microzervație, acvariu sau planetariu, la patinoar ori la muzeu. Acestea sunt doar o parte dintre alternativele pe care le au constănțenii în această perioadă. În extrasezon, orașul nostru nu este la fel de animat ca în vară, așa că oamenii caută fel de fel de metode pentru a petrece timpul liber. Mai mult, sunt și persoane care preferă relaxarea, iar centrele SPA au pregătit oferte care mai de care mai atractive pentru clienții lor.

Spectacolul de teatru „Și dacă asta e o ploaie din aia de nu se mai oprește” a avut loc la Planetariul din Constanța. Însă din cauza noilor restricții, acesta s-a mutat în mediul online. Piesa, care face parte din proiectul „Vitralii în negura izolării”, dedicat memoriei victimelor regimului comunist, este inspirată din fapte reale. Aceasta va fi difuzată până pe 30 octombrie, în fiecare zi, de la ora 19.00.

Tabere și cursuri de astronomie, navigație utilizând stelele și vizitarea siturilor arheologice – sunt doar câteva dintre activitățile pe care și le-a propus un proiect transfrontalier între România și Bulgaria. Programul se numește „O fereastră comună deschisă către misterul universului” și constă în promovarea turismului științific. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Istorie din Kavarna, dar și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” sunt partenere.

Spectacol video și animație digitală la Planetariul Constanța. Povestea este una inedită. O navă spațială se îndreaptă spre Terra pentru a descoperi atmosfera rurală românească din poezia și proza lui George Topîrceanu. Evenimentul face parte din proiectul cultural „Illusion – Zoom In”.

Trei astronauți de pe stația orbitală internațională vor primi vizita copiilor lor. Însă întâlnirea nu va avea loc în spațiu, ci chiar la Planetariul din Constanța. Totul în cadrul unui spectacol inedit. Reprezentaţiile vor avea loc în mediul online. Toţi cei care vor viziona piesa de teatru vor fi astfel transpuși într-o călătorie imaginară în univers.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233