dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "pietonala"

Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale continuă în municipiul Constanța. După ani buni, în zona Brotăcei, muncitorii au intervenit cu utilaje pentru a turna primul strat de asfalt pe tronsonul dintre aleea Cișmelei și strada Sucevei. Oamenii spun că aleea dintre blocuri trebuia să fie reabilitată de mai mulți ani.

Un singur loc de parcare de reședință și parcarea în zona Catedralei, limitată. Sunt doar câteva din noile reguli care se vor vota în ședința de consiliu a Primăriei, în ceea ce privește accesul cu mașina în zona peninsulară. Totuși, circulația rutieră va fi permisă ocazional pentru anumite categorii de autoturisme cum ar fi mașinile de aprovizionare, poștă sau curierat. Municipalitatea speră ca astfel să conserve zona istorică și să prevină degradarea pavajului.

Accesul mașinilor în Zona Peninsulară ar putea fi restricționat. Un nou regulament a fost lansat în dezbatere publică de către reprezentanții Primăriei Constanța. Dacă va fi adoptat, mai multe străzi din centrul istoric ar putea deveni pietonale. Vor exista însă și câteva excepții. Circulația rutieră va fi permisă ocazional pentru anumite categorii de autoturisme. De exemplu, vor avea voie mașinile de aprovizionare, poștă sau curierat, precum și rezidenții. Pentru accesul auto în Zona Peninsulară vor fi disponibile nu mai puțin de 10 tipuri de permise. Viteza maximă este stabilită la 30 km/oră. Municipalitatea speră ca astfel să conserve zona istorică și să prevină degradarea pavajului.

Constanța va avea cea mai mare promenadă din oraș la KM 0, în centrul istoric. În weekend o porțiune din bulevardul Tomis se va transforma în zonă exclusiv pietonală. Ceea ce înseamnă că mașinile nu vor mai avea voie să circule, iar cei care vor avea treabă, de exemplu, la tribunal, vor fi nevoiți să ocolească bulevardul. Consilierii locali au votat astăzi proiectul care prevede ca artera de circulație să fie destinată pietonilor.

Zeci de ani mii de oameni și-au pus viața în pericol traversând căile ferate care despart cartierul km 4-5 de Poarta 6. Unii dintre ei au murit călcați de tren, deseori sub privirile neputincioase ale oamenilor. Coșmarul constănțenilor poate lua sfârșit după ce autoritățile au demarat un nou proiect care vizează construcția unei pasarele dotate și cu cale de acces pentru persoanele cu dizabilități și bicicliști.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233