dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "piete"

Este forfotă mare în magazinele alimentare. Constănțenii fac ultimele cumpărături. Doamnele sunt ceva mai organizate și au venit la piață cu lista făcută de acasă, pentru a fi sigure că nu se vor trezi fără ingrediente atunci când încep să pregătească bucatele. Când vine vorba despre bugetul de sărbători, părerile sunt împărțite. Unii nu se uită la bani, în timp ce alții încearcă să se încadreze într-o sumă stabilită. Constănțenii sunt dispuși să cheltuie pentru masa de Crăciun între 500 și 1.000 de lei.

Tarabe părăsite, magazine cu lacătul pe ușă și mai nimeni în jur. Așa arată în prezent Piața Pescăruș din cartierul Faleză Nord. Deși existau promisiuni încă de pe vremea fostei conduceri că piața va fi reabilitată, nici până acum nu s-a schimbat nimic. Puținii comercianți care au mai rămas aici sunt sceptici și spun că în fiecare zi tot mai puțini oameni le calcă pragul. De cealaltă parte, reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat susțin că a fost abia semnat contractul de proiectare.

Prețul imobilelor din Constanța a stagnat în această perioadă. Totuși, diferența este încă vizibilă atunci când vine vorba de blocurile noi. Aici prețurile se mențin ridicate, pe când apartamentele vechi se vând chiar și sub prețul pieței. De cealaltă parte, specialiștii susțin că majorările care au avut loc până acum la toate locuințele au avut drept cauză principală scumpirile materialelor de construcție, unde s-au înregistrat creșteri chiar și de 30%.

Românii consumă cele mai puține fructe și legume, fapt care clasează țara noastră pe ultima poziție în Uniunea Europeană – arată datele publicate de Eurostat. În ceea ce îi privește pe constănțeni, nici ei nu sunt amatori de aceste alimente. Piețele sunt goale, marfa se strică pe tarabe, iar comercianții sunt supărați. Oamenii spun că prețurile sunt mari și că au mai tăiat vegetalele de pe lista de cumpărături.

150 de lei. Atât costă un kilogram de cireșe în piețele constănțene. Deși ne aflăm la începutul lunii mai, fructele au apărut la tarabe, dar nu mulți și le pot permite. Pofticioșii care trec pe lângă ele înghit în sec și așteaptă, răbdători ca prețul să mai scadă ca să își poată permite „prețioasele” fructe. Au fost și persoane care au cumpărat doar câteva de poftă, alții preferă să mai aștepte. Și asta pentru că trufandalele nici măcar nu sunt românești. Cele mai multe sunt din Spania sau Grecia.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233