Rezultate pentru eticheta "pescari"
Pescarii de la malul Mării Negre trebuie să dea banii înapoi primiţi ajutor în perioada pandemiei de COVID-19. ''Nu suntem vinovați. Am făcut întocmai ce scrie în ghiduri''
Pescarii de la malul Mării Negre s-au trezit că trebuie să dea banii înapoi. Este vorba de sumele primite ca ajutor de la Uniunea Europeană în perioada pandemiei de COVID-19. O mare parte dintre ei au primit deja somație, iar unii au și plătit. Din cele 18 firme, șapte sunt executate de ANAF, iar fiscul le-a pus sechestru pe nave. Nemulțumiți sunt și de problemele cauzate de războiul din Ucraina. Spun că minele pun în pericol activitatea lor.
Românii ar putea mânca dorada din Marea Neagră. Doi biologi din Constanţa încearcă să aclimatizeze această specie în Marea Neagră
Marea Neagră se pregăteşte să devină „casă” pentru doradă, un pește întâlnit în Marea Mediterană. Doi biologi de la Institutul de Cercetări Marine din Constanța lucrează zilele acestea să aclimatizeze în marea noastră celebrul peşte. Primul lot de pui a fost adus în laboratorul de acvacultură marină şi se află în perioada de carantină şi adaptare. Dacă experimentul va reuşi, orice antreprenor va putea creşte dorada în fermele marine amenajate pe litoral.
Pescarii de la Marea Neagră, afectați de războiul de la graniță. Disperați, cer un sprijin din partea Guvernului: „Ne-au promis că ne vor acorda un ajutor”
Războiul de la graniță le aduce falimentul pescarilor de la Marea Neagră și asta pentru că, spun ei, nu mai pot pescui pe timpul nopții, dar și pentru că viața le este pusă în pericol din cauza minelor marine apărute în ultima vreme în mare în urma conflictului armat. Capturile sunt de asemenea din ce în ce mai mici, motiv pentru care își doresc să primească un sprijin din partea Guvernului.
„Nu avem condiții. Stai în ploaie, stai în frig”. Unii instructori auto din Constanța sunt nemulțumiți de parcarea de unde pleacă viitorii șoferi pentru a susține proba practică
„Condiții inumane” în parcarea de unde pleacă viitorii șoferi pentru a susține proba practică. Este părerea celor mai mulți instructori auto. Mai grav este că atunci când vine vorba de amenajarea zonei, „mingea” este pasată de la unul la altul. Instructorii spun că au trimis mai multe solicitări către primărie să vină să le facă un adăpost, pe când reprezentanții municipalității susțin că nu primit niciun document în acest sens. Așa că, până când se va găsi o soluție, cursanții, dar și examinatorii vor fi nevoiți să-și aștepte rândul la examenul auto, în vânt, soare, frig, ninsoare sau ploaie.