Rezultate pentru eticheta "periculoase"
Numărul accidentelor rutiere grave este în creștere la Constanța: care sunt cele mai periculoase zone din oraș

Cu 10 accidente grave mai mult față de 2020 și cu opt mai mult în comparație cu 2019. Este statistica din județul nostru pentru primele cinci luni ale anului. Numărul accidentelor grave în urma cărora oamenii își pierd viața este în creștere, iar acest fapt se datorează în principal neatenției și lipsei de responsabilitate atât a șoferilor, cât și a pietonilor. Autoritățile spun că prima cauză generatoare de accidente rutiere este traversarea neregulamentară a pietonilor, dar și neacordarea de prioritate pentru aceștia.
Căpușele, periculoase atât pentru animale, cât și pentru oameni: recomandările specialiștilor în caz de mușcătură

Erupții pe piele, febră sau chiar boala Lyme - sunt câteva dintre consecințele mușcăturii de căpușă. În această perioadă a anului, micii dăunători sunt prezenți în parcuri și zonele cu vegetație abundentă. Iar mușcătura lor afectează atât oamenii cât și animalele. În cazul în care ați fost mușcat, este important să vă prezentați la medic.
Curățenia de primăvară poate fi periculoasă: medicii recomandă atenție sporită la substanțele folosite și evitarea accidentelor casnice

Cu aspirator, mop, lavete şi produse de curăţenie. Aşa s-au înarmat zilele acestea femeile. Curățenia de primăvară este nelipsită din orice locuință. În întâmpinarea Învierii Domnului, gospodinele și-au pregătit casele, iar de astăzi au început și prepararea bucatelor pentru masa de Paște. „Aveţi grijă!”, spun medicii, care trag un semnal de alarmă și amintesc că tot timpul, în preajma sărbătorilor, crește numărul accidentelor casnice.
Produsele antibacteriene, deși necesare, pot fi periculoase: pot avea reacții adverse dacă sunt utilizate pe termen lung, spun specialiștii

În fiecare iarnă, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu iritarea sau uscarea pielii. Pandemia, însă, aduce câțiva factori în plus. Pe lângă temperaturile scăzute, igiena mult mai riguroasă impusă de criza sanitară favorizează deshidratarea dermei. Săpunul antibacterian, dezinfectantul sau alcoolul sanitar sunt materiale care au intrat în rutina zilnică în ultimul an. Specialiștii avertizează că deși aceste produse ajută la distrugerea coronavirusului, pot avea şi reacţii adverse, dacă sunt utilizate pe termen lung.
Săptămâna a început cu temperaturi negative și se va termina cu vreme de primăvară, la malul mării. Constănțenii se bucură de temperaturile în creștere și au ieșit deja în parcuri și la plimbare. Atenție, însă-aceste schimbări bruște ale valorilor termice pot fi dăunătoare pentru organism, atrag atenția medicii.
CONSTANŢA. Şoferii contestă proiectul prin care circulația trotinetelor pe drumurile publice să fie reglementată: ''Sunt periculoase''

Trotineta electrică este o aternativă avantajoasă în multe orașe din țară. La noi în municipiu, însă mai sunt multe lucruri care ar trebui reglementate. Pe stradă, încurcă traficul, iar în parcuri, cei cu trotinete trebuie să se strecoare pe unde pot. Municipalitatea a propus un proiect pentru cei care aleg această alternativă de transport.