Rezultate pentru eticheta "pericol"
Pescarii de la Marea Neagră, afectați de războiul de la graniță. Disperați, cer un sprijin din partea Guvernului: „Ne-au promis că ne vor acorda un ajutor”
Războiul de la graniță le aduce falimentul pescarilor de la Marea Neagră și asta pentru că, spun ei, nu mai pot pescui pe timpul nopții, dar și pentru că viața le este pusă în pericol din cauza minelor marine apărute în ultima vreme în mare în urma conflictului armat. Capturile sunt de asemenea din ce în ce mai mici, motiv pentru care își doresc să primească un sprijin din partea Guvernului.
Fermierii constănțeni au protestat și ei astăzi cu tractoare şi utilaje agricole. Aceștia se plâng că afacerile lor sunt puse în pericol din cauza cerealelelor care vin din Ucraina
Fermierii constănțeni au protestat și ei astăzi în portul Constanța, și în punctele de frontieră Negru Vodă și Isaccea. Aceștia se plâng că afacerile lor sunt puse în pericol din cauza cerealelelor care vin din Ucraina. Concuranța neloială îi nemulțumește, dar și suma despăgubirilor, insuficientă din punctul lor de vedere.
Plasele de pescuit, pericolul din adâncuri. ''Odată rămase pe fundul mării continuă să fie active chiar dacă nu își mai regăsesc scopul''
Se caută soluții pentru scoaterea din Marea Neagră a plaselor de pescuit ilegale sau abandonate. Autoritățile și reprezentanții ONG-urilor s-au întâlnit la Constanța pentru a discuta despre această situație. Plasele reprezintă o mare problemă, atât pentru mediul marin cât și pentru oameni. Delfinii au fost de nenumărate ori prinși în astfel de locuri și cei mai mulți dintre ei au murit. De asemenea, plasele de pescuit pot pune în pericol și viața scafandrilor care trebuie să fie foarte atenți, mai ales când se află în preajma unei nave scufundate, acolo unde se găsesc cele mai multe dintre acestea.
Constanța, orașul trotuarelor impracticabile. Pe strada Răsuri, aleea pietonală este acoperită de un gard viu și blocată de mașini: „Nu ai pe unde să mai circuli”
Constanța pare să fie orașul trotuarelor impracticabile. În anumite zone din municipiu, aleile pietonale sunt blocate, iar pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil, sperând că nu-i va accidenta vreo mașină. De pildă, pe strada Răsuri pe o anumită porțiune trotuarul este acoperit de un gard viu, iar mașinile sunt și ele parcate pe aleea pietonală. Oamenii spun că în această situație le este îngrădit accesul și libera trecere.
Clădirile pericol ale Constanței: zeci de construcții cu risc seismic, dintre care șase sunt în pericol de prăbușire. Municipalitatea anunță că 11 vor fi consolidate
Dacă mâine ar fi cutremur în Constanța, cel puțin șase clădiri s-ar prăbuși și alte câteva zeci ar suferi daune majore. Asta dintr-o statistică a autorităților locale care este însă contrazisă de o listă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență care conține mult mai multe imobile cu potențial de risc în cazul unui seism. Administrația locală spune însă că va consolida, în următoarea perioadă, 11 clădiri.