Rezultate pentru eticheta "pensionari"
Continuă să crească prețurile fructelor și legumelor în piețele constănțene. Pensionarii se plâng că nu le mai ajung banii: „Luna trecută am rămas cu 50 de lei”
Alimentele continuă să se scumpească, spre disperarea românilor care își văd coșul de cumpărături tot mai gol de la lună la lună. Fructele și legumele sunt tot mai scumpe, mai ales acum în plin post. Dar nu este însă singura creștere. În topul scumpirilor sunt alimentele, utilitățile și carburanții. Rata anuală a inflației a crescut la 15,5 la sută.
Constănțeni cu care ne mândrim. Veronica Negreanu, un exemplu pentru toți: la 92 de ani participă la competiții de atletism, are grijă de pensionari și dă sfaturi medicale
Este campioană națională la 92 de ani. Este un exemplu de dedicare și determinare pentru sportivi, dar și pentru noi toți. A fost medic, iar de-a lungul anilor a participat la numeroase competiții de atletism. Pasiunea pentru alergare și-a descoperit-o după pensionare. Este veselă și plină de viață. Este o plăcere să o asculți vorbind. Mereu face glume și reușește să „fure” câte un zâmbet de la cei care o înconjoară. Vorbim de Veronica Negreanu, care a fost premiată și de cei de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Constanța.
Zeci de reprezentanți ai pensionarilor militari și-au strigat din nou nemulțumirile: „Nevoile ne scot în stradă”
Reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, dar și membrii Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România și-au strigat din nou nemulțumirile. Aceștia au protest iar, timp de trei ore, în fața Ambasadelor Franței și Germaniei din capitală. Oamenii nu sunt de acord cu măsurile adoptate de Guvern din ultima perioadă. Ele vizează, printre altele, înghețarea pensiilor civile și militare și îngrădirea structurilor militare.
„Bătrânii nimănui” nu mai sunt singuri. Vârstnicii constănțeni pot beneficia de ajutor din partea îngrijitorilor la domiciliu: care sunt criteriile de selecție
Cine îmi va aduce un pahar cu apă la bătrânețe? Aceasta este una dintre întrebările pe care fiecare dintre noi și le-a pus măcar o dată în viață, cu speranța că rolul îi va reveni unei persoane dragi. Pentru mulți vârstnici însă, în locul acelei persoane nu mai este nimeni acum, astfel că ajung să trăiască la mila celor din jur. Statul încearcă să vină cu soluții pentru astfel de situații și pune la dispoziție, în limita posibilităților, îngrijitori de bătrâni la domiciliu. Cu ajutorul acestora, vârstnicii au parte de ajutor în casă, li se face curățenie, li se pregătește masa și, cel mai important, au cu cine socializa.