Rezultate pentru eticheta "paragina"
Teatrul de Vară din Mamaia, focar de infecție: înconjurată de buruieni crescute haotic și plină de gunoaie, clădirea a ajuns o ruină
Încă de la intrarea în stațiunea Mamaia turiștii sunt întâmpinați de celebrul Teatru de Vară care aduna în fiecare sezon mii de spectatori și sute de artiști celebri români și străini. Astăzi, clădirea a ajuns o ruină. Înconjurată de buruieni crescute haotic și plină de gunoaie, s-a transformat într-un real focar de infecție. În plus, structura s-a degradat atât de mult încât reprezintă un pericol pentru trecători, iar autoritățile nu par să se grăbească să o reabiliteze. Au existat doar tentative de proiecte de consolidare, însă nimic nu s-a concretizat până acum.
Vila Elena, odată clădire emblematică pentru oraș, astăzi ruină: constănțenii îi învinovățesc pe proprietari că au lăsat-o să ajungă în paragină
Fără ferestre sau cu geamurile sparte, cu tencuiala și zidăria căzute. Așa arată Vila Elena, o clădire de aproape 100 de ani. Casa a fost lăsată în uitare, iar astăzi se află într-un stadiu avansat de degradare. Imobilul construit în anul 1923 aparține în prezent filialei Dobrogea a Ordinului Arhitecților. Constănțenii sunt dezamăgiți de modul în care arată clădirea și și-ar dori să o vadă reabilitată. Același lucru vor și proprietarii cărora le lipsește însă bugetul de aproape 10 ani de când o au în grijă.
Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Constanța a mai primit o lovitură grea: nici anul acesta nu va fi reabilitat
Lovitură grea pentru Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța! Contractul pentru servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări reabilitare a sediului fostului Palat Comunal a fost reziliat. Ceea ce înseamnă că nici de data aceasta, clădirea nu va fi recondiționată. Reprezentanții muzeului spun că problemele sunt extrem de grave: pereții sunt crăpați, tencuiala cade, iar bucăți din acoperiș s-au desprins în urma furtunilor puternice.
Baza sportivă „Triunghi”, în paragină: jarul, covoarele, păturile și paharele din plastic au rămas dovada clară a nepăsării oamenilor
Baza sportivă Triunghi din Constanța a intrat într-un con de umbră. În locul mingilor și al pașilor sportivilor, pe terenul de tenis zac astăzi grămezi de jar, simbolul grătarului făcut de oameni. Terenul pe care se antrenau sportivii cluburilor de fotbal s-a transformat și el într-un loc pentru picnic, iar covoarele și păturile sunt casa celor care au găsit aici un adăpost.
Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui
Consulat și centru de cultură odinioară, astăzi focar de infecție. Este vorba despre Casa d’Italia, o clădire veche de 100 de ani, care a găzduit numeroase întâlniri diplomatice, o bibliotecă italiană și un punct de interes atât pentru constănțeni, cât și pentru străini. Din păcate, imobilul zace în uitare de mulți ani și se degradează pe zi ce trece. Mai mult decât atât, nimeni nu pare să ia nicio măsură pentru îngrijirea acesteia.
Clădire în paragină pe plaja Modern: turiștii și constănțenii care ajung în zonă sunt întâmpinați de ziduri sparte, gunoaie și mirosuri greu de suportat
Contrast pe plaja Modern din Constanța! În timp ce autoritățile igienizează zona și eliberează taluzurile de gunoaie, alții transformă clădirile în coșuri de gunoi. Se întâmplă încă de la intrarea pe plajă, acolo unde zace o construcție în paragină. Imobilul a devenit casă pentru oamenii străzii, iar locul s-a transformat în timp într-un real focar de infecție.
Cândva oaze de răcoare, astăzi gropi de gunoi: Fântânile din oraș vor fi readuse la viață, anunță Primăria Constanța
În paragină - așa au rămas multe dintre fântânile orașului. Locurile în care localnicii și turiștii ar trebui să găsească oaze de relaxare sunt uitate și pline de gunoaie. Autoritățile vin cu vești bune. Primăria a alocat fonduri pentru reabilitarea unor fântâni din oraș.
Istorie lăsată în paragină. Tunelul de cale ferată din zona Portului Constanța, înconjurat de gunoaie și vegetație
A fost realizat la sfârșitul secolului al XIX-lea, de cunoscutul inginer Anghel Saligny, iar acum este lăsat în paragină. Tunelul de cale ferată, din zona Portului, este o comoară arhitecturală și inginerească și, din păcate, nu este apreciată la adevărată ei valoare. Autoritățile ar fi avut o tentativă de a salva construcția acum 3 ani, însă nici până acum nu s-a materializat.
Cândva o oază de răcoare, astăzi groapă de gunoi. Aceasta este povestea Fântânii Dragonului. Cândva cea mai mare fântână arteziană din țară, edificiul zace acum în uitare. Este nefuncțională de zeci de ani, dar ar putea fi una dintre atracțiile orașului. Constănțenii își amintesc cu drag de unul dintre cele mai iubite locuri ale tinereții lor.