dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "operator"

Denivelări și pavele sparte sau crăpate. Așa arată unul dintre trotuarele proaspăt modernizate din zona Dacia. Se pare că acest lucru s-a întâmplat din cauza unor utilaje care nu aparțin autorităților locale, ci unui operator economic. Imaginile au devenit imediat virale și în mediul online, iar constănțenii sunt de părere că cine a stricat trebuie să și repare.

Voucherele de vacanță au salvat turismul în ultimii ani, fie că vorbim de mare sau de munte. Patronii unităților de cazare de pe litoral, de exemplu, spun că un turist din trei a achitat sejurul cu tichetele primite de la angajator. Operatorii din turism susțin că proiectul privind acordarea voucherelor de vacanță și celor din mediul privat este unul bun. Și asta pentru că veniturile hotelierilor ar crește destul de mult. Ba mai mult, cu ajutorul lor, românii ar putea vizita mai multe locuri din țara noastră.

Angajații din mediul privat ar putea și ei să primească vouchere de vacanță. Ceea ce înseamnă că salariații ar urma să primească 1.450 de lei, de la anul. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, proiectul legislativ trebuie să treacă de votul din Parlament. Inițiatorii proiectului susțin că impactul bugetar ar fi de aproximativ șase miliarde de lei.

Sezonul estival bate la ușă, însă operatorii economici de pe litoral încă nu au intrat în posesia contractelor de închiriere a plajelor. Termenele pentru procedura de autorizate sunt mult prea mari, de aceea municipalitatea s-a gândit să încerce să scurteze aceste perioade ca măcar până la jumătatea lunii iunie agenții să poată da startul noului sezon.

Litoralul românesc nu este suficient de promovat. Avem plaje frumoase, cu nisipuri fine și ape cristaline. Avem unități de cazare și oferte pentru toate buzunare. Însă, chiar și așa, cel puțin în stațiunea Mamaia, numărul turiștilor a fost extrem de mic anul trecut. Operatorii din turism, hotelierii, dar și agenții de turism susțin că ar trebui găsite soluții astfel încât să reușim să atragem mai mulți turiști atât români, cât și străini. Ba mai mult, acest sezon estival va începe cu câteva probleme: una se referă la licitațiile plajelor, iar alta la taxa de parcare.

Fără șezlonguri, umbreluțe și toalete. Așa vor arată în mare parte plajele de pe litoral în vara anului 2023. Ceea ce înseamnă că turiștii, cel mai probabil, vor face plajă pe cearceaf. Sau vor alege varianta să vină de acasă cu șezlongul și umbreluța în mână. Reprezentanții turismului, dar și unii operatori economici se tem că acest sezon va fi unul dintre cele mai slabe din ultimii ani. „Dezastru” este cuvântul prin care au descris următorul sezon.

Zecile de hectare de plaje noi apărute pe litoral nu au intrat cu acte în regulă în patrimoniul statului român. Trebuie cadastru, intabulare și Plan Urbanistic Zonal. Cu toate acestea, în 2023 ele vor fi exploatate turistic cu ajutorul unor soluții de compromis deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului nu vor fi finalizate mai curând de doi ani. Guvernul vrea să le închirieze chiar și așa, pe-o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233