dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "nivel"

Denivelări și pavele sparte sau crăpate. Așa arată unul dintre trotuarele proaspăt modernizate din zona Dacia. Se pare că acest lucru s-a întâmplat din cauza unor utilaje care nu aparțin autorităților locale, ci unui operator economic. Imaginile au devenit imediat virale și în mediul online, iar constănțenii sunt de părere că cine a stricat trebuie să și repare.

Unii angajatori se plâng că nu prea găsesc forță de muncă, însă datele îi cam contrazic. Tinerii se pare că sunt tot mai dornici să muncească. Pe una dintre platformele de recrutare, cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani reprezintă 20% din totalul candidaților și realizează aproximativ 100.000 de aplicări pe lună. Asta chiar dacă, rata de șomaj în rândul lor s-a menținut la puțin peste 22% în primele trei luni ale acestui an, potrivit Institutului Național de Statistică.

Plăcinta dobrogeană urmează să fie recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicație geografică protejată. România a învins Bulgaria după aproape doi ani de negocieri. Țara vecină va primi dreptul de a folosi denumirea, însă numai la nivel local, în regiunea de la sudul județului Constanța, pentru o perioadă de 10 ani. Demersurile pentru recunoașterea oficială la nivel European au început în anul 2017. Plăcinta tradițională din Dobrogea este și pe placul constănțenilor care fie o cumpără din patiserii, fie o prepară în casă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233