dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "nemultumiti"

Aerul condiționat din unele autobuze a lipsit cu desăvârșire și în acest sezon estival. Chiar dacă ne apropiem de toamnă, termometrele au indicat chiar și 32 de grade Celsius în unele zile, ceea ce a făcut ca mijloacele de transport în comun să se transforme în veritabile saune. Pentru unii călători, situaţia este din ce în ce mai greu de suportat, mai ales că persistă de ani buni.

Deși părea o veste bună, parcarea gratuită doar pe timpul nopții îi nemulțumește pe unii hotelieri și turiști. Aceștia susțin că Mamaia ar fi trebuit să funcționeze ca restul stațiunilor din Mangalia, unde administrația a hotărât ca parcarea să fie gratis nonstop pe toată perioada sezonului. De cealaltă parte, alții se mulțumesc și cu puțin și spun că și gratuitatea parțială este bună, decât deloc.

Și turiștii se plâng de prețurile ridicate. 3.000 de lei acestea este în medie bugetul de vacanță a multora dintre aceștia. Însă, este o sumă mult prea mare comparativ cu anii trecuți. Tarifele majorate la cazare, restaurant și parcare i-a făcut pe mulți turiști să vină la mare doar în weekend. Așa se face că litoralul este plin doar la sfârșit de săptămână. Sunt totuși și persoane care consideră că prețurile sunt normale, mai ales dacă îți dorești servicii de calitate și un pachet complet.

Locuitorii comunei Corbu, dar și turiștii care și-au ales un sejur în această zonă, primesc apă raționalizată. În localitate apa potabilă se va furniza după un program prestabilit, din cauza secetei. Toate pensiunile și gospodăriile vor avea apă la robinete doar în anumite intervale orare. RAJA nu știe momentan cât timp vor dura restricțiile.

Lipsa toaletelor publice rămâne în continuare o problemă a litoralului românesc. În stațiunea Mamaia există câteva grupuri sanitare însă, pentru acestea, turiștii sau constănțenii trebuie să scoată chiar și patru lei pentru a le putea folosi. Și cum în ultima perioadă cam toate s-au scumpit, mulți preferă să țină de bani așa că dau o fugă fie în camera de hotel sau acasă, fie la o terasă sau restaurant. Însă, și în aceste cazuri există riscul ca patronii să nu-i lase la toaletă, decât dacă sunt clienți. Așa că, o parte dintre aceștia, recunosc că aleg ca soluție... marea.

Este oficial. Din anul școlar viitor media notelor va fi încheiată doar o singură dată, iar tezele nu vor mai fi obligatorii. Concret, s-a decis ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Ceea ce înseamnă că dacă, de exemplu, la matematică există două ore pe săptămână, profesorul îi va pune elevului cinci note. Cursurile vor începe pe 5 septembrie.

Văzute inițial ca pe o alternativă pentru mobilitatea urbană, trotinetele electrice care au umplut orașul s-au transformat rapid într-un coșmar. Și asta din cauza faptul că multe dintre ele ajung să fie abandonate la întâmplare, fie pe spațiile verzi, în stațiile de autobuz, fie pe locurile de parcare sau chiar în mijlocul străzii.

Odată cu ridicarea stării de alertă, toate universitățile din România au revenit la predarea față în față. Vestea n-a fost însă primită cu bucurie de toți studenții. Majoritatea celor care studiază în alte orașe decât cele de reședință spun că anunțul i-a luat pe nepregătite și că n-au avut suficient timp pentru a se organiza. În semn de protest, aceștia, dar și alți colegi de-ai lor, au lansat o petiție în mediul online prin care solicită continuarea studiilor în format hibrid.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233