dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "nemultumit"

Au fost din nou proteste în Piața Ovidiu din Constanța. Zeci de persoane s-au adunat pentru a-și manifesta nemulțumirea față de noul regulament de acces din zona Peninsulară. Oamenii spun că nu se vor opri până când regulamentul nu va fi anulat sau modificat.

Agenții economici care au afaceri în zona peninsulară, dar și cei care locuiesc în centrul vechi al orașului au protest astăzi în fața Primăriei. Aceștia sunt nemulțumiți de noul regulament de acces și au cerut din nou suspendarea lui. Mai mult, unii patroni de restaurante și cafenele se plâng și spun că au din ce în ce mai puțini clienți. Se tem că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile, pentru că susțin ei, nu vor mai avea bani pentru a-i plăti pe angajați și nici utilitățile. Alții își doresc ca bariera să fie scoasă sau măcar să fie lăsați să treacă măcar cei care locuiesc aici. Oamenii vor continua să iasă în stradă până când municipalitatea va găsi o soluție favorabilă pentru ei.

Benzi dedicate transportului public, piste pentru biciclete, spații verzi, artere de circulație rutiere și trotuare moderne. Așa va arăta unul dintre bulevardele din municipiul Constanța. Deși pare că lucrările s-au blocat, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, muncitorii intervin în fiecare zi pentru refacerea infrastructurii subterane de iluminat, pentru reabilitarea carosabilului și a zonei destinate pietonilor. Unii oameni sunt nemulțumiți și spun că le este greu să găsească un loc de parcare sau să circule pe trotuar. Alții recunosc că este un disconfort pentru ei, însă speră ca rezultatele finale să fie pe măsură.

Șoferii de autobuz din Constanța au protestat astăzi în fața Primăriei. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile primite. Aceștia și-ar dori să primească mai mulți bani, iar sporurile să fie mai consistente. Mai mult, vor să atragă, prin acțiunea lor, atenția autorităților locale asupra faptului că negocierile privind contractul colectiv de muncă sunt în impas. Dacă nu se va ajunge la un rezultat, sindicaliștii spun că vor bloca transportul în comun din Constanța.

Leagăne rupte, tobogane crăpate și găuri în nisip. Așa arată majoritatea locurilor de joacă din municipiul Constanța. Părinții se tem și spun că locul de relaxare al copiilor reprezintă un adevărat pericol dacă cei mici nu sunt supravegheați. Acestea au intrat însă în atenția administrației locale care a reluat licitația pentru reamenajarea a zece spații, după ce prima procedură de achiziție a fost anulată, deoarece nicio firmă nu a fost interesată.

60 de milioane de lei. Aceasta este suma decontată pe concediile medicale ale românilor în primele șapte luni ale anului 2021. Fondurile sunt foarte mari, spun reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care au decis modificarea modalității de acordare a concediului pe caz de boală. Acesta se va da în două etape și se va întocmi un plan de monitorizare al stării de sănătate a pacientului.

Galeriile Soveja au ajuns niște ruine. Gunoaiele, mizeria și mirosurile înțepătoare au transformat zona într-un real focar de infecție. Clădirea dezafectată se află în administrarea Regiei Autonome a Exploatării Domeniului Public și Privat, însă conducerea Regiei nu are încă un plan concret pentru viitorul acesteia. Cei mai mulți dintre locuitorii cartierului își doresc dărâmarea galeriilor și igienizarea zonei, mai ales că există persoane care pătrund în incintă și fură diverse obiecte și materiale.

Aglomerația din Mamaia a migrat la Năvodari. În acest an, din cauza lărgirii plajelor, dar și a noilor condiții de parcare, turiștii au preferat nisipul din nordul litoralului românesc, orașul devenind astfel din ce în ce mai animat. Și operatorii plajelor s-au reorientat. Agenții economici din stațiunea Mamaia și-au mutat afacerile pe plajele din Năvodari.

Pe lângă vreme caldă și distracție, turiștii aflați pe litoral, în Mamaia, s-au lovit și de o problemă - algele aduse la mal. Situația nu este una nouă şi pe cât e de neplăcută, pe atât e de naturală. Autorităţile iau toate măsurile pentru a curăța plajele, însă natura nu poate fi ţinută sub control, spun specialiştii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233