Rezultate pentru eticheta "nemultumit"
„Ar trebui să fie o soluție”. Constănțenii sunt nemulțumiți de peisajul dezolant din parcul de la Gară: „Sunt și cioburi, ambalaje, diverse mizerii”
Ambalaje de hârtie și plastic, PET-uri, pahare și mucuri de țigară. Sunt doar câteva dintre „decorurile” din parcul de la Gară. Deși ar trebui să fie un loc de relaxare, totuși se pare că pe zi ce trece acesta devine o ghenă de gunoi. Constănțenii, dar și cei care frecventează zona spun că au ajuns la saturație și că ar trebui să fie luate măsuri cât mai repede. De cealaltă parte, municipalitatea susține că parcul este igienizat periodic.
Conservele pentru iarnă, mai scumpe anul acesta. Prețul legumelor și al fructelor a crescut, iar comercianții sunt și ei nemulțumiți: „Cu cât să-l dau ca să fie omul mulțumit? Îmi vine să plâng”
Toamna se numără borcanele cu gem, zacuscă și murături din cămările gospodinelor. Anul acesta însă, prepararea lor ne va costa mai mult decât dacă le-am cumpăra gata făcute. În ultima perioadă, totul a stat sub semnul scumpirilor, iar prețul legumelor și al fructelor nu a făcut rabat de la creștere. Unii constănțeni au început să cumpere deja cele necesare de teamă că produsele se vor scumpi din nou.
„Aproape că nu se mai rezistă. Te ia cu leșin”. Echipa Dobrogea TV a vorbit cu constănțenii din mai multe autobuze: oamenii sunt nemulțumiți de lipsa aerului condiționat
Aerul condiționat din unele autobuze a lipsit cu desăvârșire și în acest sezon estival. Chiar dacă ne apropiem de toamnă, termometrele au indicat chiar și 32 de grade Celsius în unele zile, ceea ce a făcut ca mijloacele de transport în comun să se transforme în veritabile saune. Pentru unii călători, situaţia este din ce în ce mai greu de suportat, mai ales că persistă de ani buni.
Parcarea gratuită doar pe timpul nopții, măr al discordiei. Unii hotelieri şi turişti sunt nemulţumiţi, alţii o consideră o măsură bună: ''Ne-am dorit să fie ca la Mangalia''
Deși părea o veste bună, parcarea gratuită doar pe timpul nopții îi nemulțumește pe unii hotelieri și turiști. Aceștia susțin că Mamaia ar fi trebuit să funcționeze ca restul stațiunilor din Mangalia, unde administrația a hotărât ca parcarea să fie gratis nonstop pe toată perioada sezonului. De cealaltă parte, alții se mulțumesc și cu puțin și spun că și gratuitatea parțială este bună, decât deloc.
Un nou val de scumpiri pe litoral. Unii turiști sunt nemulțumiți de prețurile mult prea mari: „Comparativ cu cele din Bulgaria, mi se par duble”
Și turiștii se plâng de prețurile ridicate. 3.000 de lei acestea este în medie bugetul de vacanță a multora dintre aceștia. Însă, este o sumă mult prea mare comparativ cu anii trecuți. Tarifele majorate la cazare, restaurant și parcare i-a făcut pe mulți turiști să vină la mare doar în weekend. Așa se face că litoralul este plin doar la sfârșit de săptămână. Sunt totuși și persoane care consideră că prețurile sunt normale, mai ales dacă îți dorești servicii de calitate și un pachet complet.
„Ne-am trezit fără apă”. Localnicii și turiștii din Corbu, nemulțumiți de decizia RAJA de a raționaliza apa. Viceprimar: „Noi am aflat de la agenții economici și de pe Facebook”
Locuitorii comunei Corbu, dar și turiștii care și-au ales un sejur în această zonă, primesc apă raționalizată. În localitate apa potabilă se va furniza după un program prestabilit, din cauza secetei. Toate pensiunile și gospodăriile vor avea apă la robinete doar în anumite intervale orare. RAJA nu știe momentan cât timp vor dura restricțiile.
Lipsa toaletelor publice rămâne în continuare o problemă a litoralului românesc. În stațiunea Mamaia există câteva grupuri sanitare însă, pentru acestea, turiștii sau constănțenii trebuie să scoată chiar și patru lei pentru a le putea folosi. Și cum în ultima perioadă cam toate s-au scumpit, mulți preferă să țină de bani așa că dau o fugă fie în camera de hotel sau acasă, fie la o terasă sau restaurant. Însă, și în aceste cazuri există riscul ca patronii să nu-i lase la toaletă, decât dacă sunt clienți. Așa că, o parte dintre aceștia, recunosc că aleg ca soluție... marea.
Unii profesori și părinți constănțeni, nemulțumiți de modificările aduse sistemului de învățământ: „Schimbările acestea prea bruște și prea de la an la an sunt bulversante”
Este oficial. Din anul școlar viitor media notelor va fi încheiată doar o singură dată, iar tezele nu vor mai fi obligatorii. Concret, s-a decis ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Ceea ce înseamnă că dacă, de exemplu, la matematică există două ore pe săptămână, profesorul îi va pune elevului cinci note. Cursurile vor începe pe 5 septembrie.
Trotinetele electrice, aruncate pe străzile orașului. Constănțenii sunt nemulțumiți și cer soluții: „Le lasă la întâmplare. Nu e normal. Cei care le au ar trebui să țină cont de ele”
Văzute inițial ca pe o alternativă pentru mobilitatea urbană, trotinetele electrice care au umplut orașul s-au transformat rapid într-un coșmar. Și asta din cauza faptul că multe dintre ele ajung să fie abandonate la întâmplare, fie pe spațiile verzi, în stațiile de autobuz, fie pe locurile de parcare sau chiar în mijlocul străzii.