dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "navala"

Autoritatea Navală Română este în curs de digitalizare! Începând cu anul viitor, navigatorii, proprietarii de nave și agenții economici vor putea beneficia de servicii mult mai ușor, rapid și fără a mai sta la coadă. Mai exact, aceștia vor putea să analizeze, emită, completeze și să depună documente în format online. Astfel, nu vor mai fi nevoiți să meargă până la sediile instituției. De asemenea, și plata serviciilor va putea fi făcută de la distanță.

Emoții mari pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Clopețelul a sunat din nou în această dimineață. Peste 300 de tineri din anul I, militari și civili, au început de astăzi un nou capitol din viața lor. Încrezători și plini de ambiție, studenții speră, ca în acești ani să deprindă mai multe cunoștințe, dar și ambilități necesare unei cariere de succes pe mare. Alți 255 de studenți au început de astăzi masterul.

Situaţie incredibilă în Portul Constanţa! Deşi pare greu de crezut, sutele de mii de containere care ajung pe pământ românesc sunt controlate cu un scanner fix, vechi de 17 ani. Asta au la dispoziţie, pe lângă experienţa de ani de zile, vameşii români. Aparatul nici măcar nu este al Autorităţii Vamale Române. Este împrumutat de la Administraţia Porturilor după ce scannerul instituţiei de control s-a stricat în urmă cu 8 ani şi nu a mai fost reparat. Chiar dacă este de o tehnologie îmbătrânită, în ultimul deceniu scannerul a ajutat la depistarea unor cantități impresionante de droguri.

Zi plină de emoții pentru tinerii absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. De astăzi, 294 de studenți vor afla ce presupune cu adevărat cariera de marinar militar român. Alături de studenți au fost și familiile, care priveau cu mândrie către moștenitori.

Inteligența artificială ar putea ajuta la luarea deciziilor la bordul unei nave, mai ales atunci când vine vorba de pericolele din jur. Pe viitor ofițerii de marinii ar putea utilizarea acest tip de tehnologie pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control. De asemenea, cu ajutorul dronelor minele marine pot fi văzute din timp și distruse fără incidente. Tinerii ofițeri de marină din statele europene au susținut astăzi un seminar în acest sens la Constanța.

S-au împlinit 150 de ani de învăţământ militar de marină. O placă aniversară a fost dezvelită în cadrul evenimentului. De asemenea, mai multe cadre în rezervă și studenți au primit plachete și medalii. La finalul ceremoniei, toți cei prezenți au făcut și un tur al academiei, sediu recent renovat.

„Jur credință patriei mele, România”, acesta este mesajul pe care l-au rostit cu emoție studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. A fost doar primul pas pe care tinerii l-au făcut în cariera militară. Alături le-au stat părinții, rudele dar și profesorii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233