dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "muzeu"

Un bilet scris în limba germană de un deţinut politic care a lucrat în anii 1950 la renovarea Cazinoului din Constanţa a fost găsit în zidurile acestuia, după peste 70 de ani, de restauratorii clădirii monument istoric. Descoperirea a fost anunţată de şeful de şantier care a dus scrisoarea la Muzeul Național de Istorie și Arheologie. Acolo a fost supusă unor proceduri de conservare şi va expusă publicului zilele următoare.

Bombardamentele de la graniță, concertele din Piața Ovidiu, dar și vremea nefavorabilă afectează structura de rezistență a Muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța. Trepidațiile tot mai dese din ultima perioadă au făcut ca bucăți de tencuială să se desprindă de pe clădire, iar țiglele să alunece una câte una. Mai mult, reprezentanții muzeului se tem că în cazul unui cutremur, clădirea nu ar rezista. De cealaltă parte, în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea acesteia, autoritățile județene susțin că au făcut pași considerabili, iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an.

Monede din secolul al III– lea, cu însemne divine și regi. Aceste informații au fost obținute până în acest moment de specialiștii de la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța în cazul monedelor decoperite săptămâna trecută, îngropate într-un vas, pe un câmp din zona localității Ciobănița. În acest moment, tezaurul este inventariat și verificat. Urmează apoi alte etape, timp în care acestea vor fi curățate, dar se va determina și valoarea lor. Va fi, însă, un proces de durată.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită în avans la Constanţa. La Muzeu de Istorie și Arheologie a avut loc astăzi simpozionul dedicat primei etape a realizării României Mari. Mai mulți elevi de la diferite școli și licee au vorbit despre istoria țării noastre, au spus poezii și au cântat cu ocazia acestei zile. Anul acesta se împlinesc 164 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a fost modernizat. Acesta a fost utilat cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, vor fi organizate și tabere de astronomie și navigație. Conducerea complexului speră ca astfel să atragă un număr mai mare de turiști. Lucrările ar urma să fie finalizate în 2023. Totul face parte din proiectul „O fereastră comună deschisă către misterele universului” și are o valoare de aproximativ un milion și jumătate de euro.

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar în aceeași perioadă se împodobește și bradul. Însă, acesta este mai frumos atunci când globurile sunt făcute chiar de cei mici. Roz, roșu, albastru și verde sunt doar o parte dintre culorile pe care le-au ales preșcolarii de la o grădiniță din Constanța pentru a decora globulețele. Este o activitate care le dezvoltă abilitățile și atitudinile estetice, susțin specialiștii. Atelierul de creație a avut loc la Muzeul de Artă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233