dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "municipalitate"

Șantierul de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța ar urma să fie închis în această vară. Declarația aparține primarului Vergil Chițac care spune că până în prezent au avut loc o serie de lucrări în subteran. Mulți dintre constănțeni sunt însă sceptici și nu cred că vor vedea strada pietonală finalizată prea curând. Mai mult decât atât, pe multe dintre magazinele cândva frecventate de mulți clienți, acum este pus lacătul.

Dacă mâine ar fi cutremur în Constanța, cel puțin șase clădiri s-ar prăbuși și alte câteva zeci ar suferi daune majore. Asta dintr-o statistică a autorităților locale care este însă contrazisă de o listă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență care conține mult mai multe imobile cu potențial de risc în cazul unui seism. Administrația locală spune însă că va consolida, în următoarea perioadă, 11 clădiri.

Scutece, hăinuțe sau produse cosmetice. Sunt câteva dintre lucrurile de care are nevoie un nou-născut. Doar pentru aceste obiecte, părinții scoteau din buzunar aproximativ 2.000 lei. Acum, viitoarele mămici vor primi banii de la primărie. Însă, pentru a beneficia de acest ajutor, acestea trebuie să depună o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa în termen de 90 de zile de la nașterea bebelușului. Programul „Bebe Trusou” a fost votat în cadrul ședinței de consiliul local săpătmâna trecută.

Fundația unui bloc, lipită de conductele pline cu țiței și produse derivate petroliere. Se întâmplă acest lucru într-un cartier constănțean, acolo unde ar urma să fie ridicat un bloc cu patru etaje și demisol. Constructorul spune că are autorizație de construire, iar autoritățile confirmă. Însă, ulterior au fost descoperite unele abateri. Acum, noua administrație refuză să îi mai prelungească autorizația, ceea ce înseamnă că lucrările de construcție trebuie să înceteze în scurt timp.

Pasarela pietonală din stațiunea Mamaia ar putea să redevină un punct de atracție în sezonul estival și nu numai. Municipalitatea spune că a fost făcută o expertiză în urma căreia s-a stabilit faptul că locul nu reprezintă un pericol. Rămâne însă de văzut când vor începe lucrările de reabilitare și dacă în următorul sezon estival va fi sau nu deschisă publicului.

Grădina de Vară „Tomis”, un loc îndrăgit de constănțeni și nu numai, zace acum în paragină. De mai bine de 15 ani acolo nu a mai avut loc niciun eveniment. Așa se face că acum proprietarul privat care deține clădirea este expropriat de către municipalitate. Procesul se află însă la început și nu se știe când se termină. Primăria Constanța realizează în acest moment un studiu de fezabilitate pentru a stabilii cu exactitate care va fi destinația finală a clădirii și ce fonduri sunt necesare.

Malul lacului Tăbăcărie care, în prezent arată deplorabil, ar urma să fie reabilitat. După ce ani de zile nimeni nu a adus îmbunătățiri, pentru că nu se știa cu exactitate cui aparține, misterul a fost elucidat. Zona se află în administrarea Primăriei Constanța, iar lucrările de refacere și consolidare ar urma să înceapă anul viitor. Costul total al proiectului ar fi de aproximativ șapte milioane de euro, bani de la bugetul local.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233