Rezultate pentru eticheta "mucuri"
Turiști mulți, gunoaie și mai multe. Plajele din Mamaia, pline de PET-uri, ambalaje, resturi de mâncare și mucuri de țigară: „Dacă ar fi și acasă așa...”
Mucuri de țigară, cutii de pizza, ambalaje de hârtie sau resturi de mâncare. Sunt câteva dintre deșeurile care deși nu ar trebui să existe, totuși le găsim pe unele plaje din stațiunea Mamaia. De cele mai multe ori, turiștii uită să strângă ce au consumat chiar dacă coșurile de gunoi sunt poziționate la câțiva metri distanță. Totuși vestea bună este că anul acesta au fost înregistrate mai puține deșeuri comparativ cu anul trecut.
Șervețelele umede, în topul deșeurilor întâlnite pe plajele de pe litoralul românesc. „Este lipsă de civilizație”
Șervețelele umede sunt cel mai des întâlnit deșeu pe plajele de pe litoralul românesc. Aceasta este concluzia la care au ajuns ecologiștii constănțeni în urma unei monitorizări realizate la începutul acestui an. 2022 vine însă și cu vești bune din acest punct de vedere. Turiștii au început să se conformeze și aruncă la gunoi deșeurile, motiv pentru care și cantitatea de gunoaie lăsată în urma lor este în scădere.
Scrumierele stradale sunt pline de deșeuri, iar străzile de mucuri de țigară: cei care aruncă chiștoacele pe jos riscă amenzi
Pline de gunoaie sau defecte – așa arată majoritatea scrumierelor stradale din Constanța. În schimb, mucurile de țigară sunt peste tot! Prin parcuri, în iarbă, pe șosele, în parcări sau pe trotuare - chiștoacele sunt gunoaiele pe care oamenii le aruncă cel mai des fără să își dea seama că încalcă reguli de bun simț și norme de sănătate, spun specialiștii.
Organizația non-guvernamentală „Mare Nostrum”, întâlnire cu câțiva operatori de plajă pentru a găsi soluții pentru diminuarea cantității de deșeuri
De patru ori mai multe deșeuri în toamnă față de primăvară! Este situația în fiecare an de pe litoralul românesc. Turiștii, dar și operatorii, care nu s-ar ocupa așa cum trebuie de plaje, ar fi printre responsabili atunci când vine vorba de felul în care arată plajele. Și, implicit, de creșterea cantității de gunoaie. În speranța că situația se va schimba, organizația non-guvernamentală „Mare Nostrum” a avut azi o întâlnire cu câțiva operatori de plajă pentru a găsi soluții pentru diminuarea cantității de deșeuri.
Zona Pescărie, îngropată în gunoaie: sticle goale, ambalaje și mucuri de țigară se zăresc la tot pasul
Zone importante din orașul nostru au fost uitate de autorități și în timp au fost acoperite de gunoaie. Sticlele goale, ambalajele alimentelor și mucurile de țigară creează tabloul în zona Pescărie, cândva cea mai vizitată de turiștii români și străini care ajungeau pe litoralul românesc. Lăsată într-un con de umbră, locul a devenit groapa de gunoi a trecătorilor.