dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "moderne"

1.000 de km de drumuri județene, puțin peste 700 de km asfaltați, 63 de km pietruiți, 507 km de drumuri necadastrate şi peste 100 de km doar de pământ. Vorbim de stadiul soșelelor din județul Constanța. Compania de drumuri și poduri a ieșit din insolvență, iar conducerea le-a promis constănțenilor drumuri moderne și siguranță rutieră. Mihai Lupu a subliniat faptul că drumurile de pâmânt de la noi din județ trebuie să dispară.

Lipsa dotărilor, a materialelor necesare ori a echipamentelor moderne sunt doar câteva dintre nemulțumirile angajaților CFR. De altfel, ei așteaptă și punea în aplicare a unei legi amânate doi ani de zile și intrate în vigoare la începutul acestui an. De asemenea, liderii de sindicat spun că unii angajați CFR lucrează în condiții dure, cu salariul minim pe economie.

Centrul pentru perfecționarea marinarilor va avea unul dintre cele mai moderne campusuri de studiu din lume, la Constanța. Acesta va fi format dintr-un cămin în care se vor putea și caza cursanții și un bazin pentru antrenamente. Lucrările ar urma să fie gata în noiembrie 2024, iar costul investițiilor se ridică la aproape 10 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

Militarii români din batalionul de rachete s-au antrenat la Mihail Kogalniceanu cu camarazi britanici și americani pe sistemele performante de tragere HiMARS. Rachetele americane intrate recent în dotarea Armatei Române au fost ambarcate în avioane de transport și apoi aranjate în teren, simulând un mediu inamic nesigur și ostil.

Prezentul deja trebuie să înceapă folosirea unei energii inepuizabile, deci o resursă regenerabilă. Astfel devine important ca orice instalație de încălzire să poată fi conectată în prezent sau viitor la resurse regenerabile (panouri fotovoltaice, eoliene etc.).

Pereți colorați, desene, formule matematice la tot pasul și citate motivaționale cu care cei mici și profesorii își încep ziua. Așa arată acum liceul teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol. Lucrările de reabilitare făcute la unitatea de învățământ au fost finalizate. Aproximativ 300 de copii vor continua să studieze aici.

Tarabe improvizate, lădițe aruncate la tot pasul și mese din ciment pe care stau întinse fructele și legumele din gospodăriile negustorilor. Aceasta este imaginea care încă poate fi întâlnită în unele piețe din Constanța. Deși le este greu, comercianții îndură frigul pentru a-și vinde produsele, cele mai multe provenind din propriile gospodări. Problemele reclamate de aceștia se află și în atenția autorităților, care promit investiții pentru îmbunătățirea condițiilor din piețe.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233