Rezultate pentru eticheta "miri"
Protest al profesorilor, la Constanța. Sindicaliștii cer soluții urgente de la Guvern: „Problemele economice galopează dar salariile noastre rămân pe loc”
Personalul didactic auxiliar nu a mai primit o mărire salarială din 2018, deși volumul de muncă dar și responsabilitățile au crescut foarte mult. Mai mult de atât, debutanții, deși au studii superioare de lungă durată, salariu lor net ajunge la 2.600 de lei. Sindicaliștii din învățământ au ieșit astăzi în stradă pentru a-și cere drepturile. Peste 100 de profesori și nu numai au protestat în fața Prefecturii din Constanța.
Previziuni sumbre pentru litoral. Reprezentanții turismului și unii operatori economici se tem că acest sezon va fi unul dintre cele mai slabe din ultimii ani
Fără șezlonguri, umbreluțe și toalete. Așa vor arată în mare parte plajele de pe litoral în vara anului 2023. Ceea ce înseamnă că turiștii, cel mai probabil, vor face plajă pe cearceaf. Sau vor alege varianta să vină de acasă cu șezlongul și umbreluța în mână. Reprezentanții turismului, dar și unii operatori economici se tem că acest sezon va fi unul dintre cele mai slabe din ultimii ani. „Dezastru” este cuvântul prin care au descris următorul sezon.
Nemulțumiri în rândul angajaților CFR. Oamenii se plâng de neaplicarea statutului feroviar, lipsa dotărilor și a echipamentelor moderne: „Subfinanțarea din căile ferate a dus unde a dus”
Lipsa dotărilor, a materialelor necesare ori a echipamentelor moderne sunt doar câteva dintre nemulțumirile angajaților CFR. De altfel, ei așteaptă și punea în aplicare a unei legi amânate doi ani de zile și intrate în vigoare la începutul acestui an. De asemenea, liderii de sindicat spun că unii angajați CFR lucrează în condiții dure, cu salariul minim pe economie.
„Și-au pierdut răbdarea”. Angajații CFR își exprimă nemulțumirile referitoare la creșterea salarială amânată: „Dacă nu își vor primi drepturile, vor trece la proteste”
Angajații CFR cer să le fie respectate drepturile și să aibă parte de salarii decente. De ziua lor, aceștia își exprimă nemulțumirile referitoare la o creștere salarială amânată. De asemenea, vor ca toți cei care călătoresc cu trenul să aibă parte de condiții ca în Uniunea Europeană. Dacă nu le vor fi ascultate cererile și legea nu va fi aplicată, angajații CFR amenință cu proteste chiar în plin sezon estival.
Noi nemulțumiri în legătură cu plajele lărgite. Guvernul vrea să le închirieze pe o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții
Zecile de hectare de plaje noi apărute pe litoral nu au intrat cu acte în regulă în patrimoniul statului român. Trebuie cadastru, intabulare și Plan Urbanistic Zonal. Cu toate acestea, în 2023 ele vor fi exploatate turistic cu ajutorul unor soluții de compromis deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului nu vor fi finalizate mai curând de doi ani. Guvernul vrea să le închirieze chiar și așa, pe-o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții.
Noi nemulțumiri în rândul șoferilor. Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nu mai există porțiuni cu linie discontinuă: „E foarte greu, trebuie să ocolești o grămadă”
Reamenajarea Bulevardului Alexandru Lăpușneanu a creat probleme în rândul șoferilor care sunt nevoiți să parcurgă mai mult timp în trafic în cazul în care doresc să schimbe direcția de mers. Cândva pe acest tronson existau întreruperi ale liniei continue, iar conducătorii auto puteau întoarce liniștiți. Acum însă, linia dublă nu le mai permite acest lucru. Supărați sunt și operatorii economici din Satul de Vacanță care au făcut și o solicitare la Primărie în acest sens. De cealaltă parte, municipalitatea susține că decizia a fost luată de către o comisie de circulație care va analiza acest aspect.
Calendarul olimpiadelor a stârnit nemulţumiri în rândul elevilor constănțeni. Unele dintre ele au loc în aceeași zi și la aceeași oră: ''Dacă copilul e bun la mai multe materii, nu trebuie să-l pui să aleagă''
Vor să participe la olimpiade, dar nu pot. Cel puțin nu la toate. Și asta pentru că unele dintre ele au loc în aceeași zi și la aceeași oră. De pildă, dacă un elev este olimpic și la matematică și la fizică, acesta va trebui să aleagă la ce materie vrea să dea testarea. Conform calenadarului, într-o singură zi vor avea loc chiar și cinci olimpiade. Copiii, dar și profesorii sunt nemulțumiți. Și părinții consideră că trebuie să aibă șansa să-și testeze cunoștințele la mai multe materii.
Lucrările pe strada Opalului, puse pe pauză. Constănțenii sunt revoltați că trebuie să facă slalom printre canalizări și gropi - Coordonatorul de șantier asigură că se vor găsi soluții: „Promit eu că mâine n-o să mai aibă probleme”
S-au apucat de treabă în noiembrie, dar n-au terminat nici până acum. Este vorba de strada Opalului din orașul Constanța. Locuitorii din zonă sunt revoltați de faptul că artera de circulație a fost decopertată anul trecut și de atunci nimeni nu a mai făcut nimic. Mai mult, șoferii sunt nevoiți să meargă cu mașinile prin canalizări, gropi și pietre și de fiecare dată își lovesc autoturismele. Pentru acestă problemă, autoritățile caută soluții. Însă, în ceea ce privește asfaltarea străzii, oamenii mai au de așteptat.
Noi probleme pentru pietonii din Constanța. Unele dintre refugiile de autobuz montate recent ocupă mare parte din trotuar: „Sunt prost amplasate, nu-s bine gândite”
Unele dintre noile refugii de autobuz abia montate în Constanța pun serioase probleme pietonilor. Și asta pentru că nu mai există spațiu suficient pentru a trece prin fața lor mai multe persoane în același timp ori cineva cu un căruț de copil sau scaun rulant. Mulți constănțeni spun că nu este normală situația, în timp ce alții consideră că se găsesc soluții și în astfel de condiții.