dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "metro"

Medieval și modern, totodată, magnet pentru evenimente culturale, sportive și de divertisment de talie internațională, Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai vizitate orașe din țară, iar cine n-a ajuns încă în inima Transilvaniei ar trebui să meargă – spun localnicii. Zona centrală a municipiului oferă un aer istoric, însă adaptat zilelor noastre. Atmosfera este conturată de clădirile recondiționate și de străzile pietonale reabilitate. Și zonele de promenadă ale orașului sunt puncte de atracție pentru turiști.

Este primul oraș din România în care a fost amenajat un cimitir-parc, după modelul orașelor vest europene. Iar cu fonduri nerambursabile spațiile degradate sunt transformate în parcuri. Cluj-Napoca – este și municipiul în care autoritățile își propun ca în următorii ani să amenajeze peste 100 de hectare de spații verzi și să planteze peste 100 de mii de arbori. Totul pentru a crește calitatea vieții și pentru a le crea clujenilor toate facilitățile. Așa cum era de așteptat, și curățenia din oraș este o prioritate.

Cluj-Napoca are unele dintre cele mai moderne școli din țară și, oficial, singura Universitate din România inclusă într-un top internațional de prestigiu. Orașul le oferă oportunități elevilor și studenților de toate vârstele, lucru confirmat de absolvenți. Nici sistemul medical nu se lasă mai prejos. Municipalitatea a făcut investiții majore în acest domeniu, iar în Cluj urmează să fie construit unul dintre cele trei spitale regionale ale României.

A fost primul oraș din România care a introdus autobuze electrice. Cluj Napoca își dorește să aibă până în anul 2028 transport public în comun exclusiv nepoluant. Totul este pentru binele cetățenilor, spune edilul Emil Boc. Iar oamenii se mândresc și spun că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din orașul lor concurează fără doar și poate cu cele din marile orașe ale lumii. Și tot în Cluj a fost inaugurat primul parking semi-îngropat din România care dispune de terasă verde, teren de sport și spațiu de joacă.

Producători, dezvoltatori, tehnologie, inovare. Cluj-Napoca s-a transformat în ultimii ani, iar de la un oraș al întreprinderilor a devenit un pol al industriei IT, serviciilor, festivalurilor și sportului. Anul acesta, Clujul se bate cu mari orașe europene pentru titlul de capitală a inovării. Municipiul a atras sute de milioane de euro fonduri europene, bani ce s-au dus în sectoare precum mobilitate urbană, educație sau sănătate.

Franța a relaxat mai multe măsuri. Una dintre ele se referă la ieșirea din izolare. Însă aceasta a început într-un mod haotic. Potrivit unei publicații pariziene, oamenii s-au îmbulzit în transporturile în comun. De exemplu, pe unele linii ale metroului a fost extrem de aglomerat. Din imaginile surprinse de jurnaliștii din Paris am putea deduce că nici nu ne află în plină pandemie de coronavirus.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233