dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "mese"

Carnea de miel este simbolul mesei de Paște, iar pentru cei mai mulți dintre constănțeni, această sărbătoare nu ar fi completă fără o friptură suculentă. Cum să o pregătiți și cât să o țineți la cuptor astfel încât să iasă delicioasă, ne arată chef Adrian Bâzaru.

Este nevoie de meseriași în mai toate domeniile. Avem posturi însă nu și mulți doritori. De pildă, la ora actuală sunt 34 de posturi pentru sudor în județul Constanța. Cei care aleg această meserie o fac de cele mai multe ori pentru salariile mari pe care firmele le oferă. Însă, nu la noi, ci în străinătate. Puțini sunt și elevii care se pregătesc încă de pe băncile liceelor pentru acest domeniu. Dar și ei preferă un loc de muncă în afara țării și nu la noi în România. De exemplu, dintr-o singură clasă unde învață 21 de elevi, doar 11 s-au angajat, după terminarea studiilor, într-unul din șantierele navale.

A fugit din calea bombelor iar acum le predă copiilor ucraineni refugiați care au ajuns la Constanța. Este vorba de Veronica, învățătoarea care are în clasă cei 12 elevi. Lucrează la o unitate de învățământ privată de la malul mării ca voluntar. A ajuns la noi în țară în urmă cu două săptămâni. Este româncă dar trăiește de foarte mulți ani în Ucraina. Exploziile din orașul ei au făcut-o atât pe ea, cât și pe fetițele ei să plece din țara vecină.

Un prânz cu bucate tradiționale, vizite la mănăstirile din județ, dar și activități diverse precum încondeierea ouălor – acestea sunt doar câteva dintre surprizele care îi așteaptă pe turiști de Paște. Cei care aleg să sărbătorească Învierea Domnului pe litoral vor scoate din buzunar aproximativ 3.000 de lei pentru trei zile de răsfăț, cu acces inclus la SPA și piscină.

Peste 400 de locuri – atâtea mai sunt libere în Constanța după cele două repartizări de înscriere și depunerea dosarelor. Este vorba despre liceele cu profil tehnologic. Deși ar urma să iasă cu o meserie de bază, elevii se feresc să aleagă aceste unități de învățământ. Școlile au pregătit tot felul de programe prin care să-i atragă pe viitorii cursanți, însă cererea rămâne în continuare scăzută.

Baclavale, sarailii, cornulețe, kataif, cu nucă, fistic sau ciocolată. Toate acestea sunt vedetele sărbătorilor musulmane. Și cum de pe masa de Ramazan Bayram nu puteau să lipsească aceste bunătăți, cofetăriile și localurile turcești s-au pregătit să-i aștepte pe cei care nu au avut timp să le gătească.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233