Rezultate pentru eticheta "medici"
Sosirea toamneiconstituie un motiv de bucurie pentru unii, iar pentru alții, o trecere dificilă de la sezonul cald, la cel rece. Multe dintre stările provocate de aceste schimbări climatice ne pot duce cu gândul la probleme de sănătate, însă de cele mai multe ori nu este cazul să ne panicăm. Astenia de toamnă nu este o boală sau un sindrom, deoarece efectele sale dispar pe măsură ce organismul se adaptează la schimbările sezoniere, iar cel mai bun tratament este prevenția. Psihologii vin cu o serie de recomandări.
Caniculă pe litoral. Unii turiști au renunțat la factorii de protecție și au luat cu asalt plajele, chiar și la orele amiezii - recomandările medicilor
Deși sezonul estival se apropie de final, este cod galben de caniculă pe litoral. Medicii trag în continuare semnale de alarmă și ne sfătuiesc să ne ferim de insolație, epuizare termică și mai ales ce să evităm ca să nu plecăm de pe plajă, direct la Camera de Gardă. Astăzi, unii turiști au renunțat la factorii de protecție, pentru un bronz perfect pe final de sezon. Aflați în materialul următor care sunt riscurile la care se expun.
Caniculă pe litoral. De la mic la mare, turiștii au luat cu asalt plajele, chiar și la orele amiezii - Medicii trag un semnal de alarmă: „Copiii nu ar trebui expuși la soare, bebelușii nu ar trebui duși la plajă”
Deși e doar cod galben de caniculă la mare, iar Litoralul nu se prăjește ca restul țării, căldură e sufocantă, pentru că umiditatea e uriașă. Iar la miezul zilei, să stai pe plajă e moarte curată. Mulți pătimesc din cauza arsurilor și când își dau seama, e prea târziu deja. Nici cu copiii nu sunt mai grijulii: astăzi la ora prânzului când soarele ardea cel mai puternic, plajă era plină de micuți, iar mulți nu aveau nicio șepcuță sau pălăriuță pe cap.
Caniculă pe litoral. Deşi medicii nu recomandă expunerea la soare la orele amiezii, plajele sunt pline, mulţi turişti se răcoresc cu bere: ''Am mai vândut și apă, dar în general mai multă bere''
Litoralul românesc se află de la începutul săptămânii sub cod galben de caniculă, iar mercurul din termometre indică temperaturi chiar și 37 de grade Celsius. Cu toate acestea plajele sunt pline de turiști, chiar și la orele amiezii. Medicii atrag însă atenția că expunerea la razele soarelui în plină zi poate avea efecte devastatoare asupra pielii, în special pentru copii.
Zile caniculare la Constanța: baia în mare, remediul turiștilor - recomandările medicilor pentru zilele toride
Care este cel mai bun remediu pentru caniculă? Răspunsul este evident o baie în mare! Dar atenție: marea și soarele ne scapă de caniculă dar ne poate produce o serie de neplăceri. Medicii ne sfătuiesc să folosim crema cu factor de protecție solară, să ne acoperim capul și să bem foarte multă apă. Un exemplu bun sunt salvamarii care spun că ajung să bea și cinci litri de apă pe zi.
Criză de medici în județul Constanța: s-au luat o serie de măsuri pentru a-i stimula pe medicii de familiei să profeseze și în mediul rural
Este criză de medici de familie în județul Constanța. În baza noului contract cadrul, Casa de Asigurări de Sănătate a contractat în prima jumătate a anului 346 de medici, însă necesarul se apropie de 400. O situație similară se întâlnește și în cazul medicilor specialiști, unde este acoperit doar 80% din necesarul cadrelor medicale.