dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "materie"

Consecințele poluării, reciclarea și sortarea deșeurilor și energia verde. Acestea sunt doar o parte dintre lucrurile pe care ar putea să le studieze elevii din 2023. Mai mult, copiii vor învăța despre cum trebuie să ne comportăm cu natura și cum să avem grijă de ceea ce ne înconjoară. O nouă materie, numită „Educație pentru mediu” va fi introdusă în programa școlară. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Senat. Acesta urmează să fie promulgat de președintele României, Klaus Iohannis.

Elevii constănțeni sunt nedumeriți și plin de întrebări. Tinerii au intrat în vacanță „forțată” pentru două săptămâni. Această perioadă haotică îi întristează deoarece și-ar fi dorit să rămână în bănci sau măcar în mediul online. Unii cred că această pauză o să le facă mai mult rău decât bine. Și asta pentru că, susțin elevii, materia care va fi pierdută nu cred că va putea fi recuperată în doar o săptămână, așa cum a propus ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Mai mult, nu vor să susțină tezele, ci să dea teste cu subiect unic.

Cele două săptămâni de vacanță „forțată” vor fi recuperate în ianuarie. Afirmația îi aparține ministrului interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Însă aceasta nu este pe placul tuturor cadrelor didactice. Și asta pentru că structura anului școlar ar putea fi modificată, lucru care ar putea afecta în special liceele tehnologice care au mai multe săptămâni de școală în comparație cu celelalte unități de învățământ. Sunt și profesorii care, indiferent de când și cum se va recupera materia, vor ca orele să se desfășoare fizic. Părinții, în schimb, consideră că această pauză nu este benefică, mai ales pentru elevii din anii terminali.

Elevii ar putea să recupereze materia pierdută și anul următor! Este decizia Ministerului Educației care vine în sprijinul celor care nu au putut să asimileze informațiile de la cursuri în format online. Din fericire, până la încheierea anului școlar copii vor putea să participe la ore față în față. Aceștia se întorc în bănci pe 5 mai.

An școlar mai lung care să înceapă de la 1 septembrie. Este propunerea mai multor asociații și organizații non-guvernamentale din Educație. Inițiatorii nu văd cu ochi buni nici prelungirea vacanței de primăvară, în condițiile în care și așa s-au pierdut prea multe zile de școală.

Profesorii care nu au ore la clasele terminale intră în concediu timp de o lună, între 2 aprilie și 4 mai. Pe de altă parte, cei care au ore la a VIII-a și a XII-a își pot lua liber în zilele în care nu au cursuri, se arată într-un document trimis de Ministerul Educaţiei. Directorii instituţiilor de învăţământ au la dispoziţie o săptămână pentru organizarea programului pe luna aprilie.

Cum să aibă un stil de viață sănătos - Asta învață copiii la liceul. Însă nu ca materie obligatorie, ci doar opțională. Ceea ce înseamnă că tinerii pot alege sau nu să studieze modul în care se pot proteja. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în unitățile de învățământ. O arată și cifrele. România se află pe locul doi în Europa într-un clasament al mamelor adolescente.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233