dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "mastile"

La finalul unui an pandemic activiștii de mediu care monitorizează plajele de pe Litoral spun ca au găsit mai puține gunoaie pe nisip, însă a apărut un nou tip de deșeu: masca de protecție. Ea se alatură celorlalte tipuri de deșeuri care poluau plajele pana acum: resturi de țigări, plastice de tot felul și metale ruginite.

Este vară, este cald, iar purtarea măștii pentru un copil de 5 ani poate fi destul de chinuitoare. Pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut. Tebuie protejați și este datoria părinților să-i învețe cum și de ce să o poarte. Conform legii, micuții sunt obligați să își acopere nasul și gura în spațiile aglomerate.

Din nepăsare, mulți oameni aruncă măștile de protecție unde le este la îndemână, mai puțin la tomberon. Puțini se gândesc că acestea ar putea polua, defapt, mediul înconjurător. Experții francezi susțin că acestea s-ar descompune în câteva sute de ani iar cei care le aruncă la întîmplare ar putea primi sancțiuni usturătoare.

Mii de măști au fost confiscate în județul Constanța. Autoritățile din domeniul protecției consumatorilor susțin că aceste produse nu ar fi conforme cu normele europene. O parte dintre măștile care ajung în țară nu ar fi suficient de sigure, ceea ce înseamnă că pericolul de contaminare este ridicat. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor desfășoară mai multe acțiuni pentru verificarea acestor produse. Instituția le cere guvernanților să ia măsuri pentru a nu mai importa marfă necorespunzătoare.

În județul Constanța s-a decis ca în spațiile publice oamenii să poarte obligatoriu măști simple sau chirurgicale. Măsura a fost luată în contextul noului coronavirus, iar constățenii care nu au măști pot opta pentru alternative. Important este să își acopere nasul și gura. Am vrut să vedem dacă oamenii știu despre această regulă și dacă, bineînțeles, o respectă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233