Rezultate pentru eticheta "largite"
În Eforie Sud se lucrează din nou pentru extinderea plajei. Muncitorii au fost întârziaţi de o epavă găsită pe fundul mării: corabia este veche de aproximativ 200 de ani
Pe litoral se pregătesc plajele pentru noul sezon estival şi lucrările sunt în grafic. Doar la Eforie Sud muncitorii au fost întârziaţi de o epavă găsită pe fundul mării, pentru care Ministerul Culturii şi-a dat foarte târziu avizul pentru conservarea ei în aşteptarea cercetărilor arheologice. Constructorii care lărgesc plaja din Eforie au ocolit bucata cu epava. Până când vor veni cercetătorii zona a fost delimitată și astupată cu nisip pentru a conserva vestigiile istorice.
Noi nemulțumiri în legătură cu plajele lărgite. Guvernul vrea să le închirieze pe o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții
Zecile de hectare de plaje noi apărute pe litoral nu au intrat cu acte în regulă în patrimoniul statului român. Trebuie cadastru, intabulare și Plan Urbanistic Zonal. Cu toate acestea, în 2023 ele vor fi exploatate turistic cu ajutorul unor soluții de compromis deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului nu vor fi finalizate mai curând de doi ani. Guvernul vrea să le închirieze chiar și așa, pe-o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții.
Marea își ia nisipul înapoi. Pe o porțiune de plajă din nordul stațiunii Mamaia s-au format dune de nisip
Marea își ia nisipul înapoi. Pe o anumită porțiune de plajă din nordul stațiunii Mamaia s-au format dune de nisip. Reabilitată cu fonduri europene, o bucată din plajă a început să dispară pur și simplu în valuri. Specialiștii susțin că fenomenul este unul natural și nu avem de ce să ne îngrijorăm. Pe de altă parte, unii oameni spun că aspectul nu este tocmai unul plăcut, iar autoritățile ar trebui să intervină până la începerea noului sezon estival.
Lărgirea plajelor cu până la 150 de metri a atras și multe critici din partea operatorilor privați și a turiștilor. Pe de o parte, hotelierii au cerut ca Apele Române să permită amenajarea acestor noi porțiuni de nisip, astfel ca turiștii să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță considerabilă pentru a-și cumpăra ceva de băut, iar pe de altă parte, oamenii s-au plâns de calitatea nisipului. Însă, conform legii, noile porțiuni de nisip nu vor putea fi exploatate economic timp de cinci ani.
Patronii de pe litoral se plâng din nou de plajele lărgite din Mamaia. ''Staţiunea a pierdut cei mai mulți turiști și va pierde anul acesta și mai mulți''
Patronii de pe litoral se plâng din nou de plajele lărgite din Mamaia și Mamaia-Nord. Ei nu au voie nici anul acesta să pună pe noile porțiuni șezlonguri sau beach baruri și nici să facă vreun comerț. Vara trecută turiştii s-au arătat nemulțimiți de faptul că erau nevoiți să parcugă un drum prea lung pentru o baie în mare. Alții au renunțat la ideea de șezlong și au mers cu cearșaful numai pentru a fi mai aproape de mal. Ultima speranță a administratorile de plaje este o Ordonanță de Urgență prin care să se acorde o derogare măcar pentru acest sezon estival.
Furtunile din ultima perioadă au dus la erodarea plajelor din Mamaia, lărgite în această vară: „Marea ia înapoi ce i-a fost luat”
Plajele din Mamaia, lărgite în această vară, au început deja să se erodeze. Furtunile din ultima perioadă au măcinat nisipul iar marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat. Cele mai pesimiste calcule arată că stațiunea noastră va pierde 40 de metri din lățimea plajei, pe o lungime de șapte kilometri.
Vara anului 2021, un haos pentru HoReCa. Afaceri cu lacătul pe uşă din cauza plajelor lărgite şi a taxei de parcare din Mamaia: ''A însemnat nu o gaură, ci o gaură neagră''
Haos pe litoral. Așa descriu cei din industria HoReCa vara anului 2021. S-au lovit de probleme și s-au confruntat cu greul. Unii dintre ei au mers mai departe și nu au renunțat la afacerile lor, alții însă ori au pus lacătul mai repede pe unitate, ori s-au retras din acest sector de activitate înainte de începerea sezonului estival. Motivele, spun aceștia, ar fi fost procesul de lărgire a plajelor, dar și taxa parcării, factori care i-au alungat pe turiștii veniți în vizită la malul mării.