Rezultate pentru eticheta "larg"
O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, a blocat lucrările de extindere a plajei din Eforie Sud. ''Epava se află la aproximativ 40 de metri în larg''

O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, a blocat lucrările de extindere a plajei din Eforie Sud. Când au ajuns în larg, cei care se ocupă de înnisipări au descoperit nava îngropată pe fundul mării. Din cauza aceasta, procedura se schimbă, pentru că Ministerul Culturii va trebui să emită un aviz, astfel încât lucrările să poată continua. Iar avizul nu vine pentru că nu există scafandrii profesionişti care să fie şi arheologi atestaţi, în acelaşi timp.
Lărgirea plajelor cu până la 150 de metri a atras și multe critici din partea operatorilor privați și a turiștilor. Pe de o parte, hotelierii au cerut ca Apele Române să permită amenajarea acestor noi porțiuni de nisip, astfel ca turiștii să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță considerabilă pentru a-și cumpăra ceva de băut, iar pe de altă parte, oamenii s-au plâns de calitatea nisipului. Însă, conform legii, noile porțiuni de nisip nu vor putea fi exploatate economic timp de cinci ani.
„Ne-a stricat priveliștea și frumusețea acestui loc”. Unii operatori economici din Eforie se tem că-și vor pierde clienții după ce se vor finaliza lucrările de lărgire a plajelor

În locul turiștilor de pe plajele din Eforie se aud acum buldozerele care muncesc de zor. Sectoarele de plajă vor fi lărgite cu 50 de hectare, iar nisipul va fi adus din largul mării. Lucrările se desfășoară pe o distanță de aproximativ km, în zona cuprinsă de portul Belona și până la intrarea în localitatea Tuzla. În Eforie porțiunile de nisip se vor extinde și până la 140 de metri lungime, iar recepția finală ar urma să aibă loc în anul 2024.
Vremea s-a încălzit pe litoral după o săptămână de ploi şi vijelii, iar în largul mării şi-au făcut apariţia şi delfinii. Totul spre bucuria pasionaţilor de mare şi natură, care au ieşit la o plimbare fie cu barca, fie cu yahtul. Aceștia s-au jucat și au înotat alături de ei, iar oamenii nu au ratat niciun moment. Au reușit să surprindă fiecare giumbușluc iar imaginile finale sunt spectaculoase.
Trei hectare de iarbă de mare vor fi implantate după finalizarea lucrărilor de înnisipare din Eforie: „Ideea este de a dezvolta acesta habitate care vor îmbunătăți ecosistemul marin”

Iarba de mare, care este pe cale de dispariție în zona litoralului românesc, va fi implantată pentru a atrage anumite vietăți marine. Însă, acest lucru se va face abia după ce lucrările de înnisipare din Eforie se vor finaliza. Experții speră ca astfel să creeze un mediu potrivit pentru dezvoltarea căluților de mare, dar și pentru crabi. Plantele vor fi puse pe o suprafață de aproape trei hectare.