dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "larg"

Marea își ia nisipul înapoi. Pe o anumită porțiune de plajă din nordul stațiunii Mamaia s-au format dune de nisip. Reabilitată cu fonduri europene, o bucată din plajă a început să dispară pur și simplu în valuri. Specialiștii susțin că fenomenul este unul natural și nu avem de ce să ne îngrijorăm. Pe de altă parte, unii oameni spun că aspectul nu este tocmai unul plăcut, iar autoritățile ar trebui să intervină până la începerea noului sezon estival.

Cavoul antic, unic în Dobrogea, ar putea intra în circuitul turistic al orașului Constanța. Este vorba de „Mormântul Pictat Hypogeu”. Lucrările de restaurare au fost deja demarate. Au fost turnați primii metri cubi de beton. Cripta a fost descoperită de către cercetători în anul 1988, însă mormântul datează încă din secolul IV, fiind un loc încărcat de istorie. Proiectul de restaurare ar trebui să fie gata la finalul anului 2023, iar valoarea lui se ridică la 4,4 milioane de lei.

Imagini dezolante pe plajele de pe litoral. O furtună puternică a avut loc în largul Mării Negre și a umplut plajele de gunoaie. Toate deșeurile care au fost lăsate de turiști pe nisip au fost măturate de vânt și duse în apă la sfârșitul verii. Acestea plus cele aruncate din bărci sau nave au fost aduse de valuri înapoi, cele mai multe fiind obiecte din plastic.

Sărbătorile de iarnă se aproprie cu pași repezi. Iar odată cu ele, începem să auzim și zgomotul petardelor și a pocnitorilor cu care mulți dintre noi ne-am obișnuit deja. Însă, pe cât sunt de îndrăgite de unii, pe atât sunt de periculoase. Prin piețe și în magazine, comercianții vând materialele pirotehnice de tot felul. Dar, autoritățile atrag atenția. Nu toate sunt legale, iar pentru comercializarea lor este nevoie de autorizații speciale. În caz contrar, riscați să fiți amendat. Iar sancțiunile nu sunt deloc mici.

O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, a blocat lucrările de extindere a plajei din Eforie Sud. Când au ajuns în larg, cei care se ocupă de înnisipări au descoperit nava îngropată pe fundul mării. Din cauza aceasta, procedura se schimbă, pentru că Ministerul Culturii va trebui să emită un aviz, astfel încât lucrările să poată continua. Iar avizul nu vine pentru că nu există scafandrii profesionişti care să fie şi arheologi atestaţi, în acelaşi timp.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233