dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "larg"

Au crescut tarifele cazării la hotel pe litoral, motiv pentru care tot mai multi turiști iau în considerare cazarea la apartamentele din Mamaia și Mamaia- Nord. Turiștii spun că le aleg mai ales pe cele noi, pentru că le oferă mai multă intimitate şi nu cheltuiesc la fel de mult cu mâncarea ca la resturant. Cele mai multe dintre ele, sunt cu două camere și toate sunt dotate cu bucătării. Pentru o vacanță de zece zile turiștii scot din buzunar în jur de 3.000 de lei.

Încă o carte a fost lansată la Constanța. În 2016 și 2021, Marina Cușa și-a reunit cronicile și eseurile dedicate literaturii dobrogene în două cărți de critică literară. Este vorba de volumele „Orizontul cărților“. Volumul II face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze cultura și civilizația dobrogeană, să sublinieze profilul identitar al acestei regiuni precum și valorile care o edifică. Lansarea a avut loc la Biblioteca Județeană.

Pe litoral se pregătesc plajele pentru noul sezon estival şi lucrările sunt în grafic. Doar la Eforie Sud muncitorii au fost întârziaţi de o epavă găsită pe fundul mării, pentru care Ministerul Culturii şi-a dat foarte târziu avizul pentru conservarea ei în aşteptarea cercetărilor arheologice. Constructorii care lărgesc plaja din Eforie au ocolit bucata cu epava. Până când vor veni cercetătorii zona a fost delimitată și astupată cu nisip pentru a conserva vestigiile istorice.

Pe litoral au început să se vadă efectele furtunilor din timpul iernii. Valurile puternice au tras din nisipul de pe plaja din stațiunea Mamaia în zona proaspăt lărgită cu fonduri europene. Specialiștii spun însă că nu ar trebui să ne speriem și că este un fenomen obișnuit. Chiar și așa, pentru ca în această vară turiștii să nu fie nevoiți să sară peste dune de nisip pentru a intra în apa mării, autoritățile vor trebui să intervină cu utilaje pentru nivelarea nisipului.

Zecile de hectare de plaje noi apărute pe litoral nu au intrat cu acte în regulă în patrimoniul statului român. Trebuie cadastru, intabulare și Plan Urbanistic Zonal. Cu toate acestea, în 2023 ele vor fi exploatate turistic cu ajutorul unor soluții de compromis deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului nu vor fi finalizate mai curând de doi ani. Guvernul vrea să le închirieze chiar și așa, pe-o perioadă tranzitorie, însă operatorii de plajă nu vor să liciteze în astfel de condiții.

Spectacol la malul mării. Deoarece vântul a suflat cu putere, iar la rafală atingea peste 60 km/h, în larg valurile aveau chiar și șase metri. Astfel, cine s-a încumetat să meargă astăzi pe faleza Cazinoului din Constanța a putut să vadă cum arată marea când este agitată. Nu au lipsit nici fotografiile făcute valurilor.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233