Rezultate pentru eticheta "lacrimi"
O poveste spusă printre lacrimi. Svetlana și Igor au fugit din calea războiului împreună cu cele două fete și cu cei șase nepoți: „Nu plânge, nu plânge”
Drama refugiaților de cele mai multe ori nu poate fi descrisă în cuvinte. De aproape trei săptămâni, de când au început bombardamentele, sute de mii de ucraineni au ajuns la noi în țară. Povestea fiecăruia este însă, cutremurătoare. Svetlana și Igor au fugit din calea războiului împreună cu cele două fete și cu cei șase nepoți. Acum au ajuns în Constanța. Printre lacrimi, cei doi ne-au povestit ororile prin care au trecut înainte de părăsi țara lor.
Lacrimi și durere la vama Isaccea. Familii despărțite, bărbați rămași în urmă și o viață înghesuită într-un geamantan: „Este foarte greu pentru noi”
Odată ajunși în vama Isaccea, ucrainenii respiră ușurați. Au reușit să scape cu bine din calea bombelor. Însă, în urmă au lăsat totul, rude, prieteni, soțul, tatăl și casa. Acum se simt în sfârșit în siguranță. Cu toții au trecut prin clipe de groază și povestesc cu lacrimi în ochi ceea ce se întâmplă la ei în Ucraina. Sunt oameni devastați de un război neînțeles, iar acum viața lor se află într-un singur geamantan.
Lacrimile nu încetează să curgă pe chipul Irinei. Cu trei copii de mână și cu gândul la familia destrămată: „Am vrut să rămân lângă soțul meu”
Asemenea unei leoaice, Irina a făcut tot ce a putut să-și apere puii. A pus pe fugă câteva lucruri într-un bagaj și a trecut granița spre România cu trei copii prinși de brațele ei. Printre lacrimi, tânăra mămică spune că încearcă să rămână puternică pentru cei mici, dar și pentru soțul ei care a rămas în Ucraina să-și apere țara. Nu știe ce va fi, dar speră ca într-o zi familia lor să se reunească.
Lacrimi de bucurie pe chipul Katyei, o tânără mămică din Ucraina care a primit alimente, hăinuțe și jucării pentru copilași, la Pavilionul Expozițional
La câțiva kilometri de granița României se petrec orori, iar refugiații ucraineni sunt nevoiți să trăiască adevărate drame. Au fugit pentru a-și salva viața. Au lăsat în urmă zgomotoul bombelor care explodau în oraş, dar și soții, tații sau fii lor. Niciun bărbat nu are voie să părăsească țara. Din acest motiv, femeile care au ajuns la noi în țară trebuie acum să fie și mame și tați pentru copii lor. De la începutul războiului din Ucraina am aflat povești de viață cutremurătoare. Astăzi o cunoaștem pe Katya pe care am găsit-o la Pavilionul Expozițional. A venit aici pentru a lua hăinuțe pentru cei doi copii ai ei. Mâine este ziua fiicei sale, așa că vrea să-i facă o surpriză, motiv pentru care i-a ales și câteva jucării.