Rezultate pentru eticheta "izolare"
Dorința de a rămâne aproape de casă, într-un spațiu cât mai sigur, este unul dintre motivele care îi fac pe mulți români să ia în calcul anul acesta un sejur în România. Litoralul este principala destinație turistică spre care se îndreaptă românii, conform studiilor. Însă și zonele izolate, acolo unde omul nu a intervenit atât de mult, sunt pe lista de vacanțe în acest an. Dintre acestea, Delta Dunării este pe primul loc în preferințele românilor. Și în Tulcea, operatorii din turism se pregătesc să își primească oaspeții în siguranță. La fel ca hotelierii de pe litoral, așteaptă un set de măsuri concrete de la autorități.
Sezonul estival debutează cu pași timizi la malul mării. Pentru prima dată anul acesta plajele s-au animat cu temerarii care s-au aventurat la soare și în apa mării. Câteva sute de localnici din Constanța și Mamaia au luat promenada la pas, au stat pe nisip ori au făcut sport în pas alert.
Doi marinari români, dintre care unul constănțean, au fost plasați în carantină mai bine de o săptămână. Asta deși ordonanța militară numărul 9 spune că măsura nu se aplică personalului navigant care nu prezintă simptome de Covid-19. După repetate apeluri la autorități, care ar fi recunoscut că s-a făcut o greșeală, marinarii au putut să plece vineri acasă. Vor trebui să stea încă 14 zile în izolare la domiciliu.
Belgia este printre primele țări care a ieșit din starea de izolare. Încă de pe 4 mai, aceasta a intrat în prima fază a ridicării treptate a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Cetățenii sunt în continuare sfătuiți să muncească de acasă, iar școlile şi magazinele vor rămâne închise. Merceriilor şi magazinele de ţesături sunt cele care și-au deschis ușile. De asemenea, și în Belgia masca de protecție a devenit obligatorie.
"1 mai in Vama Veche se muta pe 1 septembrie !" Acesta este mesajul care face de câteva zile înconjurul internetului și soluția pe care au găsit-o hipioții (si vamaioții) ca sa-și regăsească universul pierdut: 1 mai 2020 se mută pe 1 septembrie. Mini vacanța de 1 mai e trecută la pierderi incalculabile, iar anunțul premierului Orban că doar hotelurile se vor deschide la ieșire din izolare, i-a bulversat pe investitorii de pe Litoral.
Cei mai mulți dintre voi aveți un părinte sau bunic în vârstă. Iar în această perioadă, viața lor cu siguranță este mai grea. În special dacă locuiesc singuri. Nu numai pentru că trebuie să meargă la cumpărături sau să se descurce singuri cu activitățile casnice. Autoizolarea îi afectează pe cei în vârstă și emoțional. Pot suferi atacuri de panică și chiar intră în depresie. Sunt, însă, stări, pe care le putem experimenta cu toții. Psihologii au câteva sfaturi care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste această perioadă.
Lucrările de operaționalizare logistică a întregului campus s-au terminat. Urmează ca în cel mai scurt timp să urmeze operaționalizarea din punct de vedere medical. Concret, acest lucru înseamnă aducerea restului de echipament medical necesar precum și instruirea personalului. Sistemul medical modular este compus dintr-un spital cu o capacitate de 56 de locuri și o tabără de carantină și izolare cu o capacitate de 120 de locuri.