dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "istorie"

Monede din secolul al III– lea, cu însemne divine și regi. Aceste informații au fost obținute până în acest moment de specialiștii de la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța în cazul monedelor decoperite săptămâna trecută, îngropate într-un vas, pe un câmp din zona localității Ciobănița. În acest moment, tezaurul este inventariat și verificat. Urmează apoi alte etape, timp în care acestea vor fi curățate, dar se va determina și valoarea lor. Va fi, însă, un proces de durată.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită în avans la Constanţa. La Muzeu de Istorie și Arheologie a avut loc astăzi simpozionul dedicat primei etape a realizării României Mari. Mai mulți elevi de la diferite școli și licee au vorbit despre istoria țării noastre, au spus poezii și au cântat cu ocazia acestei zile. Anul acesta se împlinesc 164 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Cea mai călduroasă noapte din istorie, în Dobrogea. 10 grade Celsius s-au înregistrat în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, o temperatură extrem de ridicată pentru această perioadă, spun meteorologii. De asemenea, și astăzi a fost foarte cald pentru o zi de iarnă. Dacă mulți constănțeni dar și turiști au vrut să profite de vremea frumoasă și s-au plimbat pe faleza Cazionului, agricultorii sunt îngrijorați. Temperaturile ridicate le pun serioase probleme.

Ziua Națională a Republicii Armenia a fost sărbătorită la Constanța. Steagul României, dar și cei al Armeniei au fost ridicate pe fațada Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Piața Ovidiu. Drapelele reprezintă un simbol de unitate și prietenie pe care cele două popoare le-au creat de-a lungul anilor.

Nervi, mașini distruse și teama că oricând unul dintre poduri se poate prăbuși. Așa se poate descrie realitatea oamenilor care au tranzitat cele două locuri care leagă orașul Năvodari de Constanța și comuna Corbu. Însă, acest lucru ar putea deveni istorie. Ambele poduri au intrat în reabilitare. Dacă unul ar urma să fie gata în două săptămâni, celălalt trebuie finalizat în trei luni. Valoarea investițiilor este de 900.000, respectiv cinci milioane de lei.

Peste zece mii de constănțeni și turiști aflați pe litoral în ultimul weekend din această vară au luat parte la spectacolul „Tomis – Luminile istoriei“. Piața Ovidiu din Constanța s-a transformat sâmbătă într-o scenă imensă plină cu lumini, lasere și sunet. Timp de trei ore, toți cei prezenți au putut vizualiza printr-un tunel al timpului imaginar, istoria de peste 2.500 de ani a Dobrogei și a Constanței, iar la final s-au bucurat de un superconcert The Motans.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233