dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "istoric"

Un singur loc de parcare de reședință și parcarea în zona Catedralei, limitată. Sunt doar câteva din noile reguli care se vor vota în ședința de consiliu a Primăriei, în ceea ce privește accesul cu mașina în zona peninsulară. Totuși, circulația rutieră va fi permisă ocazional pentru anumite categorii de autoturisme cum ar fi mașinile de aprovizionare, poștă sau curierat. Municipalitatea speră ca astfel să conserve zona istorică și să prevină degradarea pavajului.

Centrul orașului este plin de istorie și ascunde adevărate comori, care parcă au fost uitate în ultimii ani. Din fericire, în următoarea perioadă, nouă clădiri încărcate de istorie vor fi reabilitate. Edificiile lăsate de zeci de ani în paragină au primit autorizație și urmează să-și recapete strălucirea de odinioară. Cei mai încântați sunt oamenii, care spun că era un adevărat pericol să treci pe lângă aceste monumente.

Cetăţile din Dobrogea sunt acum la un click distanță. Constănțenii, dar și turiștii aflați în vacanță pe litoral vor putea vizita anumite monumente fără să mai fie nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri până la ele. Asta sigur dacă timpul nu le permite. Un website, unde sunt prezentate 12 cetăți, a fost lansat de curând. Este vorba de un proiect cultural inedit care îşi doreşte reintroducerea în circuitul turistic al celor mai vechi aşezări dobrogene.

Accesul mașinilor în Zona Peninsulară ar putea fi restricționat. Un nou regulament a fost lansat în dezbatere publică de către reprezentanții Primăriei Constanța. Dacă va fi adoptat, mai multe străzi din centrul istoric ar putea deveni pietonale. Vor exista însă și câteva excepții. Circulația rutieră va fi permisă ocazional pentru anumite categorii de autoturisme. De exemplu, vor avea voie mașinile de aprovizionare, poștă sau curierat, precum și rezidenții. Pentru accesul auto în Zona Peninsulară vor fi disponibile nu mai puțin de 10 tipuri de permise. Viteza maximă este stabilită la 30 km/oră. Municipalitatea speră ca astfel să conserve zona istorică și să prevină degradarea pavajului.

Dalele montate în 2012 în Piața Ovidiu din Constanța vor ajunge istorie! Actuala municipalitate scoate pavelele din zona peninsulară pentru a fi înlocuite cu asfalt după ce în timp acestea s-au spart și s-au format șanțuri adânci. După nouă ani, porțiuni întregi se transformă, din nou, în carosabil. Amintim că deși zona a fost pavată, circulația rutieră nu a fost oprită și tocmai din cauza tonajului, o mare parte din drum s-a deteriorat.

Reprezentanții Academiei Tomitane susțin și ei că este nevoie de o Mitropolie a Tomisului. Dorința Înalt Preasfințitului Teodosie este susținută de academicianul Constantin Barbu, care i-a criticat dur pe reprezentanții Patriarhiei pentru acuzațiile aduse Arhiepiscopului Tomisului.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233